Gemeente Stadskanaal

Wmo informatiebijeenkomst

Op dinsdag 27 oktober houdt de gemeente Stadskanaal een informatieve bijeenkomst over de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook stelt de Wmo-raad Stadskanaal zich voor. Dat gebeurt van 19.15 tot 21.30 uur in de patio van het gemeentehuis. Inwoners van de gemeente en instellingen en organisaties die bij de Wmo zijn betrokken, worden van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Wat kunt u verwachten?

De aanwezigen worden geïnformeerd over een aantal wijzigingen. Zo zijn onlangs de gemeentelijke verordening, het financieel besluit en het verstrekkingenboek aangepast door de gemeenteraad, na een evaluatie van de verstrekking van Wmo-voorzieningen. Daarnaast wil de Wmo-raad Stadskanaal zich graag voorstellen aan de inwoners van de gemeente Stadskanaal. Al met al een goede reden voor wethouder Jan Willem van de Kolk om de inwoners van de gemeente Stadskanaal en de bij de Wmo betrokken instellingen en organisaties uit te nodigen.

Programma

Tijd Invulling
19.15 uur Inloop met koffie
19.30 uur Welkom door wethouder Jan-Willem van de Kolk 19.35 uur Algemene toelichting op de Wmo
19.45 uur Toelichting op de Wmo-voorzieningen
20.30 uur Vragen
20.45 uur Pauze
21.00 uur Presentatie Wmo-raad Stadskanaal
21.30 uur Sluiting door wethouder Jan-Willem van de Kolk

Graag zien wij u op 27 oktober!

Algemene raadscommissie

De vergadering van de algemene raadscommissie op maandag 5 oktober 2009 gaat niet door.

Commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 6 oktober 2009 en begint om 19.10 uur.

Agenda

19.10 uur

* Bezwaarschrift van de heer S. Boersma tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat er een bouwvergunning is verleend voor het verbouwen van een bedrijfsgebouw, plaatselijk bekend Poststraat 21, 9501 ER Stadskanaal, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nummer 11407.

19.30 uur

* Bezwaarschrift van de heer mr. M.S. Scheffers van Maas, Meijer en Van Gessel Advocaten, ingediend namens de heer L.B. van Oosten tegen het besluit van de burgemeester en wethouders, inhoudende dat de aanvraag van een reguliere bouwvergunning ter legalisatie van een erf-/terreinafscheiding, waarbij handhaving zal worden hervat, is geweigerd.

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Landelijke banenmarkt

De landelijke banenmarkt staat dit jaar in het teken van kansen. Dit is het grootste banenevenement van Nederland en Stadskanaal doet mee. Werkplein A22 organiseert op 1 oktober de banenmarkt en u bent van harte welkom.

Werkgevers, opleiders en re-integratiebureaus staan klaar met vacatures, informatie en advies. Zij proberen bezoekers niet alleen te informeren, maar ook te motiveren en inspireren over hun loopbaanmogelijkheden. Tijdens de banenmarkt zijn er diverse workshops. Ook is er een netwerkcafé, een CV-checkpoint en een vacatureanalyse.

Programma

Tijd Invulling
14.30 uur Workshop 'Empowerment' van Wijnbergen 15.30 uur Workshop 'van hobby tot zelfstandigheid' 16.00 uur Workshop Zelfstandigheid
18.30 uur

Workshop 'Empowerment' van Wijnbergen

Overige activiteiten

Ook zijn er activiteiten voor de kinderen, zoals een luchtkussen. Hair&More verzorgt de gehele dag metamorfoses. Om 15.00 uur een spetterend optreden van Lammert Grofsmid. Een internationaal bekende djembeegroep verzorgt twee optredens om 16.00 uur en om 18.00 uur. Door Rijschool Succes wordt een prijsvraag georganiseerd met als prijs een iPod.

U bent van harte welkom op 1 oktober van 14.00 tot 20.00 uur in Werkplein A22, Aziëlaan 22 in Stadskanaal. Werkplein A22 is een samenwerking van UWV WERKbedrijf en gemeente(n).

Rectificatie stremming verkeer

Op de nieuwspagina van vorige week stond vermeld dat de rotonde bij de aansluiting Onstwedderweg/Atlantislaan voor het doorgaand verkeer gesloten zou worden van 30 september tot 17 oktober 2009. Gezien de renovatiewerkzaamheden aan de Gele Klap, die nog in volle gang zijn, is besloten de werkzaamheden aan de rotonde uit te stellen. De brug is namelijk vanaf 31 augustus voor een periode van ongeveer drie maanden gesloten voor het verkeer. Het autoverkeer wordt via de Atlantislaan omgeleid.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 18 september tot 25 september 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* De Rail 61, het plaatsen van een dakkapel, d.d. 22 september
* Nabij Raadhuisplein 1, het plaatsen van een kunstwerk, d.d. 22 september

* Molenwijk 65, het uitbreiden en verbouwen van een woning, d.d. 18 september

Musselkanaal

* Marktstraat 22, het gedeeltelijk slopen van een woning, d.d. 23 september

* Marktstraat 22, het vernieuwen van de voorgevel, d.d. 23 september
* Schoolkade 8, het uitbreiden en verbouwen van een woning, d.d. 18 september

* Stationsstraat 11, het plaatsen van een garage, d.d. 18 september
* Peter Paul Rubenslaan 1A, het plaatsen van een tuinkamer, d.d. 21 september

Onstwedde

* Hardingsstraat 8C, het uitbreiden van een woning, d.d. 23 september

* Havenstraat 21, het verbouwen van een woning, d.d. 18 september

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij onder gebruikmaking van een ontheffingsprocedure conform artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bouwvergunning hebben verleend aan:

* De heer A. van der Laan, voor het bouwen van een woning met garage, op het perceel plaatselijk bekend Oosterstraat 44 in Stadskanaal, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nummer 7446,

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: team Ruimte, de heer J. Post, T (0599) 631 434.
* 30 september 2009