Gemeente Nijkerk


Wmo-adviesraad organiseert informatieavond

De Wmo-adviesraad organiseert op dinsdag 27 oktober een informatiebijeen-komst voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk. Tijdens deze bijeenkomst geven medewer-kers van het Loket Maatschappelijke Ondersteuning (MO) en van het Centrum Indicatiestelling (CIZ) informatie over de werking, procedures van (aan)vragen die bij hen binnenkomen.
Een goede gelegenheid om antwoord te krijgen op de vragen die er zijn over het aanvragen van een Wmo-voorziening!

Wet maatschappelijk ondersteuning
Veel mensen zullen zeker gehoord hebben van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en er misschien wel mee te maken gehad. Maar weten ze wel wat het precies inhoudt? En welke stappen er gezet moeten worden als men bijvoorbeeld huishoude-lijke hulp, een rolstoel of een andere voorziening nodig heeft? En waar moet je dan zijn? Via een informatieavond waar het Loket MO en het CIZ aanwezig zijn, wil de Wmo-adviesraad antwoord geven op deze vragen.

Wmo-adviesraad
De Wmo-adviesraad geeft het college van burgemeester en wethouders advies over beleid en uitvoering van de Wmo. De Wmo-adviesraad is er voor mensen die hulp nodig hebben om te kunnen blijven meedoen in de samenleving. Maar u kunt ook bij ons terecht met vragen of opmerkingen over wonen, welzijn en zorg. De Wmo-adviesraad wil een brug vormen tussen de gemeente en inwoners van Nijkerk, het thema van de Wmo is immers samen doen. Daarom worden er regelmatig informatiebijeenkomsten gehouden om ervaringen uit te wisselen met gebruikers van Wmo-voorzieningen (en alle andere geĂŻnteresseerden) om zonodig de gemeente te adviseren het beleid aan te passen.

Iedereen is van harte welkom op de themabijeenkomst Van zorgvraag naar indicatie op 27 oktober 2009 om 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis.