Gemeente Spijkenisse


Kruispunt Schenkelweg / Elementenweg krijgt in fasen asfaltlaag

19 oktober 2009

Kruispunt Dr. J.M. den Uyllaan - Schenkelweg

Het kruispunt Schenkelweg / Elementenweg krijgt tussen dinsdag 27 oktober en vrijdag 30 oktober 2009 een nieuwe asfaltdeklaag en belijning.

Om het werk soepel te laten verlopen wordt het kruispunt in 2 fasen afgesloten. Doorgaand verkeer op de Schenkelweg blijft altijd mogelijk, maar de afslag naar de Elementenweg is op 27 en 28 oktober 2009 afgesloten. Er komt voor het bestemmingsverkeer naar de Elementenweg een omleidingroute over de Groenoordweg en Hongerlandsedijk. Deze route wordt met borden aangegeven.

Twee fasen
De aannemer begint op dinsdag 27 oktober met het asfalteren van het noordelijk gedeelte van het kruispunt. Verkeer gaat dan over het zuidelijk gedeelte. Afslaan naar de Elementenweg is niet mogelijk. Twee dagen later is de situatie precies andersom. Dan is ook de Elementenweg weer rechtstreeks bereikbaar. De Dr. J.M. den Uyllaan blijft voorlopig afgesloten.

Het aanbrengen van de asfaltdeklaag en belijning is weergevoelig, waardoor vertraging in het werk altijd kan plaatsvinden.

Verkeersinstallatie
Nadat het asfalteren, belijning en afwerking gereed is, worden de nieuwe portalen voor verkeersinstallatie geplaatst en afgesteld. Volgens planning is het kruispunt medio november 2009 weer helemaal in gebruik.