Gemeente Hellevoetsluis


Goede blik op de toekomst

De raadzaal van het gemeentehuis in Hellevoetsluis zal dinsdag 27 oktober gevuld zijn met raadsleden, collegeleden, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en inwoners. Eén ding hebben deze mensen in ieder geval gemeen; ze komen een avond praten met elkaar over de stand van zaken van de integratie in Hellevoetsluis. Van 19.00 tot 21.30 uur worden meningen, ervaringen, bedoelingen, beleid, beslissingen, oorzaak en gevolg met elkaar uitgewisseld en tegen het licht gehouden.
De afgelopen jaren heeft het college integratie en meedoen in de samenleving door de allochtone Hellevoeters als topprioriteit aangemerkt. In Hellevoetsluis zijn initiatieven ontwikkeld en gestimuleerd om de integratie te bevorderen. Voor de gemeente is het goed om tijdens het integratiedebat te horen van de `ervaringsdeskundigen' of zij met de maatregelen op de goede weg is. Gaat het inderdaad beter met de integratie in Hellevoetsluis? Welke projecten zijn succesvol? Waar is nog behoefte aan?

De discussie zal geleid worden Donatello Piras van het Nederlandse Debat Instituut. Er zal gedebatteerd worden aan de hand van stellingen. Stellingen waar een ieder op kan reageren. Het integratiedebat wordt geopend met een woord van welkom door burgemeester Kleijwegt. Daarna volgt een inleiding met betrekking tot integratie door wethouder De Jongh, de wethouder met integratiebeleid in haar portefeuille. Vervolgens is het tijd voor het debat. Na afloop is er voor iedereen nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

10/20/2009