Gemeente Sneek


staatssecretaris jet bussemaker

In debat met staatssecretaris Jet Bussemaker

Op 27 oktober aanstaande kunt u met staatssecretaris Jet Bussemaker in debat over de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Vanaf 10.30 uur bent u welkom. Het debat vindt plaats van 11.00-12.00 uur in Theater Sneek, Westersingel 28, te Sneek.

Wmo en route
De staatssecretaris trekt komende tijd het land door in kader van `Wmo en route'. Zij bezoekt goede praktijkvoorbeelden van de Wmo. In Zuidwest Friesland staat een bezoek aan het Stipepunt IJlst, hét ondersteuningspunt voor mantelzorg en vrijwillige inzet, op het programma. Daarna zal er gediscussieerd worden over de Wmo en Welzijn Nieuw Stijl.

Welzijn Nieuwe Stijl
De rol van Welzijn is met de invoering van de Wmo belangrijker geworden. Daar waar de AWBZ veelal individueel gericht is en mensen in een uitzonderingspositie plaatst verbindt Welzijn mensen met elkaar en met de gemeenschap. Welzijn Nieuwe Stijl is vraaggericht, gaat uit van de kracht van de burger en kijkt naar oplossingen.

Debatteer mee!
Staatssecretaris Jet Bussemaker neemt plaats aan de keukentafel. Zij debatteert samen met de lokale politiek over de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Maar ook u kunt aanschuiven en mee discussiëren. Want de Wmo vormgeven kunnen we niet alleen, dat doen we samen!

U kunt zich aanmelden voor het debat bij mevrouw P. Kampstra. Bij voorkeur per mail p.kampstra@sneek.nl of via telefoonnummer 0515-485382. Vergeet niet uw naam te vermelden.