Gemeente Appingedam

Werkzoekenden aan de slag met bagger- en beschoeiingwerken op het monumentaal landgoed Ekenstein.

Op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 zal wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam de openingshandeling verrichten van de start van onderhoudsbagger- en beschoeiingwerk op het monumentale landgoed Ekenstein.

De beide projecten zijn vanuit de gedachte van een goed werkgeverschap aanbesteed met als inschrijfvoorwaarde het inzetten en begeleiden van werkzoekenden tijdens de uitvoering van de beide gemeentelijke waterstaatkundige projecten.

In nauwe samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid met betrekking tot het gemeentelijk reïntegratie beleid is met Jobber Arbeidsreïntegratie (onderdeel van werkvoorzieningschap Fivelingo) en de civiele aannemer een verkenning verricht onder de werkzoekenden in de regio voor de beide projecten.

Hiervoor zijn 6 werkzoekende geselecteerd om onder deskundige begeleiding van de aannemer Joost Visser infragroep aan de slag te gaan om praktijk werk(leer)ervaring op te gaan doen tijdens het bagger- en beschoeiingwerk in de drie vijvers op het landgoed Ekenstein.

Het onderhoudsbaggerwerk zal eind december 2009 voltooid zijn en het vervangen van de walbeschoeiing in de beide vijvers zal doorlopen tot eind maart 2010.

Voor meer info zie www.appingedam.nl > Projecten en activiteiten > Waterbodemsanering en > Onderhoud bruggen,steigers en beschoeiingen.

Gewijzigd op: 26-10-2009