Tweede debat in de reeks Als ze maar gelukkig zijn....

26/10/2009 12:43

Nederlands Jeugdinstituut NJi

Het tweede debat in de reeks 'Als ze maar gelukkig zijn'heeft als titel Wat is mogelijk in de opvoeding? Er zijn grenzen aan wat kinderen en jongeren kunnen leren. En er zijn grenzen aan de invloed van opvoeders. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de neuropsychologische en -biologische ontwikkeling van de jeugd en voor de invloed van leeftijdgenoten. Wat blijft er eigenlijk over voor de ouders? Die vragen staan centraal tijdens het debat op 27 oktober.

Met: neurobioloog Dick Swaab, directeur Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek; Tom van Yperen, expert bij het Nederlands Jeugdinstituut en bijzonder hoogleraar onderzoek en ontwikkeling effectieve jeugdzorg Universiteit Utrecht; en Annet van Zon, lid van de raad van bestuur van Lindenhout, organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Gelderland en Overijssel. Column: Erik Jan de Wilde, Nederlands Jeugdinstituut. Moderator: Katinka Baehr.

Dit debat is de tweede in een reeks van drie debatten over opvoeding die het Nederlands Jeugdinstituut organiseert in samenwerking met debatcentrum TUMULT.

Het debat is live te volgen via de website van het Nederlands Jeugdinstituut en TUMULT. De livestream wordt verzorgd door Engage! www.engagetacticalmedia.org

Het derde debat vindt plaats op 17 november 2009. Het eerste debat op dinsdag 22 september is online te bekijken bij TUMULT: www.tumultdebat.nl. Kijk voor meer achtergrondartikelen op www.trouw.nl/debatserie.

di 27 okt 20.00 - 22.00 uur TUMULT zaal, Domplein 4/5, Utrecht Entree vrij.

Voor meer informatie: www.tumultdebat.nl

Aanmelden kan via www.tumultdebat.nl of 030-2332430.





http://www.tumultdebat.nl