Gemeente IJsselstein


Floridalaan


Eerste plannen Floridalaan
Volgens de eerste plannen was het de bedoeling om langs de Floridalaan drie kantoorgebouwen te realiseren. Hierover zijn destijds inspraakavonden georganiseerd (in 2001 en 2003). Dit heeft geresulteerd in aanpassingen in de plannen. De kantoren zijn er nooit gekomen, omdat er geen belangstelling meer voor is. In juli 2008 heeft de gemeenteraad besloten om in te stemmen met de bouw van woningen aan de Floridalaan.

Stand van zaken
De gemeente is momenteel in overleg met de IJsselsteinse Woningbouwvereniging over een mogelijke invulling van het gebied. Er zijn ideeen om tot een bebouwing/inrichting van de strook te komen. Er zijn hierover nog geen formele besluiten genomen.

Procedure
Om bebouwing mogelijk te maken, zal eerst een
bestemmingsplan-procedure gevolgd moeten worden. Deze procedure zal beginnen met inspraak op een voorontwerpbestemmingsplan, waarbij er gelegenheid zal zijn om te reageren op bebouwingsvoorstellen. De verwachting is dan eind dit jaar of begin volgend jaar meer bekend is.

Woningen
Het uitgangspunt is 33 woningen te bouwen in de sociale koop/huur sector. De bebouwing zou dan drie laags worden met penthouse.

Planning
De planning is om in 2011 te starten met de bouw. Dit is afhankelijk van het verloop van de procedure, zoals deze hierboven staat beschreven. De eerste bewoners zouden in 2012 in de woningen kunnen wonen.

Tijdelijk of blijvend?
In de Woonvisie 2008 is opgenomen dat het regionale woonruimteverdelingssysteem een urgentieregeling biedt voor bewoners die vanwege wijkvernieuwing hun woning moeten verlaten. Via deze urgentieregeling kunnen IJsselsteinse stadsvernieuwingsurgenten in de regio op zoek naar nieuwe huisvesting.
De woningen die de IJWBV wil realiseren op deze locatie is sociale woningbouw en bestemd voor alle woningzoekenden in IJsselstein, waarbij woningzoekenden met een urgentieregeling voorrang krijgen.