Vlaamse Overheid

doortocht Sint-Kwintens-Lennik

Herstellingswerkzaamheden doortocht Sint-Kwintens-Lennik

Vlaamse overheid

maandag 26 oktober 2009

Van 2006 tot 2008 richtte het Agentschap Wegen en Verkeer de doortocht van Sint-Kwintens-Lennik volledig opnieuw in. Na afloop van de werkzaamheden bleek echter dat de fundering die gebruikt werd bij de aanleg van de boordstenen langs de fietssuggestiestroken niet bestand was tegen het vele autoverkeer en de vrachtwagens die de weg gebruiken. Op een aantal plaatsen waren de boordstenen al verzakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 27 oktober met het herstellen van de boordstenen. Door de betonstrook die bovenop de bestaande boordstenen zal aangelegd worden, zal er geen niveauverschil meer zijn tussen de rijweg en de fietssuggestiestrook. Dat zal het comfort en de veiligheid voor de fietsers verbeteren. Om de hinder te beperken, worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Eerst wordt de rijweg in de rijrichting van Brussel aangepakt, daarna de rijweg in de richting van Gooik. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning tot het einde van het jaar duren.

Enkel tijdens het betonneren zal de doortocht telkens een dag en een nacht in de beide rijrichtingen afgesloten worden. Tijdens de overige werkzaamheden zal er altijd minstens een rijrichting vrij blijven voor het verkeer. De werkzaamheden in de rijrichting van Brussel zullen dus als volgt verlopen vanaf 27 oktober:

o van 27 oktober tot 30 oktober, werkzaamheden van de Schoolweg tot de Markt en van de Markt tot de Gustaaf Van der Steenstraat: verkeer rijrichting Brussel omgeleid via Zwartenbroekstraat, Diepenbroekstraat, J.B. Van der Lindenstraat, Lindendreef, Gustaaf Van der Steenstraat;
o op 4 november, betonneringswerkzaamheden: verkeer beide rijrichtingen omgeleid via dezelfde omleidingsroute als in de eerste fase;
o van 5 november tot 10 november, werkzaamheden aan de bochten van de Markt: verkeer rijrichting Gooik omgeleid via Markt en Masiusplein; o op 12 november, betonneringswerkzaamheden: verkeer rijrichting Brussel omgeleid via dezelfde route als in de eerste fase, verkeer rijrichting Gooik omgeleid via Markt en Masiusplein; o van 13 november tot 22 november, uitharden beton: verkeer normaal in beide rijrichtingen op versmalde rijstroken.

Van 23 november tot 23 december zullen de werkzaamheden in de rijrichting van Gooik uitgevoerd worden, volgens dezelfde fasering als de werkzaamheden in de rijrichting van Brussel. Dezelfde omleidingsroutes zullen daarbij gelden. Het zware vrachtverkeer zal tijdens de werkzaamheden de grote omleiding via de Ninoofsesteenweg en de Assesteenweg volgen. De bussen van De Lijn zullen de omleidingen van het autoverkeer volgen.