Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 27-10-2009

Man verdacht van vernieling

UTRECHT Op de Lemnosdreef vond een aantal keer een vernieling een auto plaats. De politie kent de identiteit van de verdachte.

Een 24-jarige bewoner kwam maandag 26 oktober aangifte doen van vernieling. De man gaf aan dat zijn eigen auto en een bedrijfsauto door een man uit de buurt vernield waren. Ter plaatse constateerden agenten dat er krassen zaten op de autos. Door verschillende getuigen werd verklaard dat een man uit de buurt hiervoor verantwoordelijk was. De man zou het niet pikken als een andere auto voor zijn deur geparkeerd werd. De politie kent de identiteit van de man en zal hem binnenkort op het bureau ontbieden.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Een agent surveilleerde rond 16.30 uur in de omgeving van de Groenewoudsedijk. Hier zag hij een man, op een fiets waarvan het slot half los hing, rijden. De agent controleerde de

25-jarige fietser uit Utrecht. Als snel bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en zijn fiets in beslag genomen. Tijdens de fouillering op het bureau kwam een hobbymes en een ploertendoder uit zijn jas. Hij werd voor verhoor en verder onderzoek ingesloten.

Aanrijding letsel

UTRECHT maandagavond vond op de Zambesidreef een aanrijding tussen een quad en een personenauto plaats. Een man raakte gewond.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar auto uit een parkeervak op de Zambesidreef. Hierbij zag zij een 39-jarige bestuurder van een quad over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de bestuurder van de quad gewond raakte en voor onderzoek naar het Diaconessenziekenhuis werd overgebracht. De vrouw bleef ongedeerd.

Man valt tegen de bus

UTRECHT Op het Lucasbolwerk vond maandagavond een ongeval plaats waarbij een man tegen een bus was gevallen.

Een buschauffeur reed met zijn stadsbus omstreeks 18.55 uur over het Lucasbolwerk. Toen de chauffeur net langs de halte reed hoorde hij dat er iets tegen zijn bus aan kwam. Hij keek in zijn spiegels en zag dat een persoon tegen de bus was gevallen. Agenten kwamen ter plaatse en troffen een voor hen bekende 57-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man was tegen de bus gelopen en gewond geraakt. De man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.