Gemeente Overbetuwe


Ontwerp-verkeersbesluit provinciale wegen A325 en N325 in de gemeente Overbetuwe

---

logo provincie Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn van plan een verkeersbesluit te nemen voor het realiseren van een dynamische rijstrooksignalering boven de rijstroken van de A325 tussen het knooppunt Ressen en het kruispunt Nijmeegseplein bij Arnhem. Het traject ligt in de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem en op de N325 tussen het Nijmeegseplein en het verkeersplein Velperbroek in de gemeenten Arnhem en Lingewaard.

Er wordt dynamische rijstrooksignalering ingezet om bij grote verkeersdrukte tijdelijk een lagere maximumsnelheid in te stellen waarbij het verkeer kan blijven doorstromen en grote snelheidsverschillen tussen stilstaand en achteropkomend verkeer worden voorkomen. Bij werkzaamheden of calamiteiten kunnen rijstroken worden afgekruist om plotselinge rem-acties en rijstrookwisselingen te voorkomen.

Ter inzage

De tekst van het ontwerp-verkeersbesluit is te vinden op de website van de provincie Gelderland
(www.gelderland.nl->aktueel->bekendmakingen). Ook ligt een kopie van het ontwerp-verkeersbesluit van 22 oktober tot en met 23 december 2009 ter inzage in het gemeentehuis van gemeente Overbetuwe, Dorpsstraat 67, Elst*.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van de bekendmaking schriftelijk een mening in de vorm van een schriftelijke zienswijze bekendmaken van het voorgenomen verkeersbesluit.