FloraHolland


Verdubbeling ruimte Gist BV bij FloraHolland Bleiswijk

BLEISWIJK, 27 oktober 2009 (persbericht) - Logistiek dienstverlener Gist breidt het aantal gehuurde vierkante meters op FloraHolland Bleiswijk uit. Het bedrijf verdubbelt in oppervlak, van 3500 m2 naar 7000 m2. Gist verzorgt sinds 1998 vanuit Bleiswijk onder andere de logistiek van bloemen en planten voor het retailsegment. In Bleiswijk worden dagelijks voor ongeveer zevenhonderd winkels bloemen- en plantenbestellingen afgehandeld. Groeiende volumes en uitbreiding van de dienstverlening van Gist leidden tot verdubbeling van het benodigde aantal vierkante meters op FloraHolland Bleiswijk.

Klaas-Jan Brals, general manager van Gist BV in Bleiswijk: "In een aantal Europese landen, zoals in het Verenigd Koningrijk, zagen we jaren geleden al het enorme potentieel van de bloemen- en plantenafzet via grote retailers (zoals supermarktorganisaties). Op die markt zijn wij al decennia actief. Als logistiek retailspecialist kunnen we met onze ervaring en kennis als belangrijke schakel tussen leveranciers van versproducten en grote retailers fungeren. Dat geldt ook voor bloemen en planten. De verwachting is dat de volumes binnen dit segment alleen maar verder toenemen. Vanuit de nieuwe locatie kunnen we dat zowel voor retailers als voor leveranciers efficiënt, snel en op kwalitatief hoog niveau blijven doen."

Europees transportnetwerk voor versproducten
De supply chain-specialist biedt klanten in diverse branches in Engeland, Europa en Azië ketenoplossingen aan. Gist UK verzorgt in partnership onder andere volledige supply chain-trajecten voor Marks & Spencer, Carlsberg UK en British Airways. Vanuit de Nederlandse vestigingen wordt in samenwerking met Gist Van Dongen Transport een totaal supply chainpakket aangeboden met een Europees transportnetwerk en diverse warehouse faciliteiten voor versproducten als groenten, fruit, bloemen en planten.

FloraHolland Bleiswijk logistiek knooppunt
FloraHolland Bleiswijk wil zich verder ontwikkelen tot een belangrijk logistiek knooppunt binnen het netwerk van FloraHolland. Vestiging Bleiswijk ligt direct aan de A12, centraal tussen drie grote exportvestigingen, op een punt waar nationale en internationale vervoersstromen en logistieke middelenstromen en exportstromen samenkomen. Bleiswijk bevindt zich in het productiegebied Oostland/Zuidplas en ligt gunstig ten opzichte van de Greenports Boskoop, Westland/Oostland, Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek.