Gemeente Helmond


Weer fietsers bekeurd in voetgangersgebied

Op dinsdag 20 en vrijdag 23 oktober hebben medewerkers van Stadswacht Helmond wederom fietsers bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied.

Werden de week daarvoor nog 104 fietsers bekeurd, dit keer werden 51 boetes uitgedeeld voor fietsen en één voor het rijden met een bromfiets in het centrumgebied.

Duur grapje

De naam zegt het al: in het voetgangersgebied in het centrum van Helmond mag tijdens de winkeltijden - niet gefietst worden. De fiets mag alleen aan de hand meegenomen worden. Het fietsverbod geldt vanzelfsprekend ook voor snor- en bromfietsers en voor motorvoertuigen. De boete voor fietsen in dit gebied bedraagt 35 euro. Voor snorfietsen is dit 40 euro en voor bromfietsen 60 euro. Een duur grapje dus.

Fietsparkeerverbod

Voor zowel de winkeliers als het winkelend publiek zijn de rijdende fietsers een doorn in het oog. Dat geldt ook voor fietsen die in het voetgangersgebied worden geparkeerd. Ook dit is niet toegestaan. Fout gestalde fietsen worden afgesleept en zijn terug te vinden op de website van de Stadswacht. Deze rijwielen zijn tegen betaling van 25 euro weer op te halen bij het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Op het Havenplein en de Kasteellaan geldt een fietsparkeerverbod op vrijdag- en zaterdagavond van 22.00 tot 4.00 uur.

Goede voorzieningen

De gemeente wil graag dat u op de fiets náár het centrum komt. U kunt uw fiets veilig, droog én gratis stallen in een van de vier bewaakte fietsenstallingen aan de rand van het winkelcentrum: Speelhuis, Doorneind, Kasteel Traverse en Steenwegkwartier. Van daaruit is het winkelcentrum te voet prima te bereiken. Fietsen in het voetgangersgebied is dus ook helemaal niet nodig.

Meer informatie


* Meer info over het stallingverbod en de fietsenstallingen in het centrum van Helmond