Hewlett-Packard

2009-10-27

AMSTELVEEN, 27 oktober 2009 - HP lanceert vandaag de HP MediaSmart Server EX490, een home server met grote capaciteit, high-performance processoren, meer controle, een nieuwe gebruikersomgeving en ondersteuning voor Mac.

De HP MediaSmart Server is gebaseerd op het Microsoft Windows® Home Server platform, heeft een nieuwe user interface en een Internet gebaseerde homepage, waardoor op eenvoudige wijze toegang tot de server verkregen wordt. Daarnaast beschikt de MediaSmart Server over een nieuwe video converter met aangepaste instellingen en profielen, die verzamelingen van video, inclusief onbeveiligde DVD's(1) automatisch omzet.

"De explosie van digitale content heeft er mede toe geleid dat ook in Nederland de consumentenvraag naar de home server is gestegen," aldus Els Ossewaarde, Country Category en Marketing Manager, Personal Systems Group, HP Nederland. "Voor dit soort toepassingen zijn niet alleen kracht en capaciteit van belang, het gebruikersgemak speelt ook een grote rol. De HP MediaSmart Server EX490 levert al deze zaken en daarom hebben we besloten de home server ook in Nederland te introduceren ."

De HP MediaSmart Server EX490 beschikt over een zogenaamde media collector, een tool dat gebruikers in staat stelt media te verzamelen op basis van de computer, soort media of de plaats van de bestanden. De server verzamelt en organiseert mediabestanden van Macs en PC's automatisch en streamt ze over het thuisnetwerk en Internet.(2)

De HP MediaSmart Server EX490 biedt Mac gebruikers extra features, waaronder beheer, verzamelen van media en een disk herstelfunctionaliteit met `bare metal recovery' op een Mac door gebruik te maken van Time Machine.(3)

"Deze nieuwe HP MediaSmart Server illustreert HP's innovatief vermogen om aantrekkelijke functionaliteit als aanvulling op het Microsoft Windows Home Server platform te leveren," aldus Michel N'guettia, Business Group Lead Server & Tools van Microsoft. "HP levert een echt `cross-platform' product door de mogelijkheid te bieden de server vanaf een Mac te beheren met Microsoft's nieuwe Remote Desktop Connection Client for Mac 2."

De video converter zet video's (inclusief onbeveiligde DVD's) automatisch om in een format dat thuis of ergens anders kan worden afgespeeld. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoe hun video's worden geconverteerd door het selecteren van het apparaat waarop de video wordt afgespeeld of door het kiezen van specifieke videoinstellingen met de geavanceerde control features.

Daarnaast kunnen de bezitters van een iPod touch en een iPhone een gratis HP MediaSmart Server iStream applicatie downloaden van Apple's App Store. Deze applicatie maakt het mogelijk dat zij toegang hebben tot hun digitale media die op de server is opgeslagen. Gebruikers kunnen makkelijk hun foto's bekijken, naar muziek luisteren en hun favoriete films bekijken - het wordt allemaal direct vanaf de HP MediaSmart Server naar een mobiel device overgestuurd.

HP MediaSmart Server EX490 bevat:

· HP Media Collector

· HP Video Converter

· Nieuwe gebruikersomgeving met een Internet gebaseerde homepage

· Mac beheer, media collecties en een Mac disc recovery feature

· HP Media Streamer

· Server for iTunes

· PC Hard Drive Backup

· Server Backup

· Smart Power Management

· Intel Celeron®. Twee gigabytes (GB) DRAM

· Uitbreidbaar: additionele schijven kunnen worden toegevoegd tot maximaal 7 terabytes (TB) interne opslag en 17 TB opslag door gebruik te maken van zowel interne als externe schijven. (6)

Prijs en beschikbaarheid

De HP MediaSmart Server EX490 met 1TB hard disk storage is vanaf november te koop voor een verkoopadviesprijs van EUR 499 inclusief BTW.

(1) Bedraad of draadloos thuis netwerk vereist.

(2) Internet toegang vereist, apart aan te schaffen.

(3) Vereist Time Machine, een geformatteerde USB Flash Drive en de originele Mac OSX installatie schijf.

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.

Enable JavaScript om Social Tagging links te zien

Privacyverklaring | Het gebruik van deze site betekent dat u instemt met de juridische voorwaarden

© 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P.