Boekpresentatie: 'Eenvoud: over leven en besturen in de 21e eeuw'

27/10/2009 10:09

Panteia B.V.

Ter ere van zijn 65ste verjaardag krijgt prof. dr. P.H.M. van Hoesel, algemeen directeur van Panteia, op 27 oktober 2009 een liber amicorum met als titel 'Eenvoud: opstellen over leven en besturen in de 21e eeuw' aangeboden.

Voor velen is een 65ste verjaardag een reden om afscheid te nemen van het arbeidzame leven en terug te kijken op alles wat er in deze periode is volbracht. Peter van Hoesel, auteur van het boek Partij voor Eenvoud, heeft besloten zijn filosofie nog wat langer in praktijk te brengen. Als dank voor zijn bijdrage aan denken en filosoferen over beleidsvereenvoudiging en het zoeken naar kwaliteitscriteria voor overheidsbeleid, krijgt Peter van Hoesel van een groep (ex)collega's en vakgenoten die hem zeer waarderen, een liber amicorum aangeboden. Dit liber bevat opstellen die de ambitie hebben met ideeën en adviezen iets bij te dragen aan het denken over eenvoud in beleid en draagt de naam "Eenvoud: opstellen over leven en besturen in de 21e eeuw". 'Risico's accepteren, verantwoordelijkheden centraliseren' ' Groene-weide-aanpak toepassen', 'Aanbestedingsprocedures vereenvoudigen en uniformeren', 'Een doemtank instellen' en 'Doorwerken na je 65ste facultatief maken', zijn enkele ideeën uit het boek. Het boek wil leesbaar zijn voor een breder publiek.

Panteia is de groep van werkmaatschappijen (Consult, EIM, IPM, NEA, Orbis, Research voor Beleid en Stratus) die full service biedt in beleidsonderzoek, beleidsadvisering en marktonderzoek.





http://www.panteia.nl