Logo's geprint op witte chocolade innovatie van Chocotelegram

27/10/2009 10:39

Tasty Present/Felicivin

Sittard - Vanaf vandaag kunnen bedrijven die een z.g. Chocotelegram versturen ook hun logo, geprint op witte chocolade, toevoegen aan het smakelijke bericht. Een Chocotelegram (www.chocotelegram.nl) bestaat uit 7 tot 60 chocoladeblokjes zo groot als een postzegel, voorzien van een letter, cijfer of symbool, verpakt in een aantrekkelijke geschenkverpakking die samen een boodschap van de afzender vormen. Door het toevoegen van de optie om logo's op witte chocoladeblokjes te printen, sluit Chocotelegram nog nauwer aan bij de wensen van bedrijven die het eetbare telegram inzetten als instrument bij personeelsbeleid, public relations of marketing.

"Voor veel bedrijven is dit - gezien de naderende feestdagen - een hele interessante innovatie. Bedrijven zoeken immers altijd naar nieuwe manieren om relaties of medewerkers te verrassen. Tot nu toe moest een bedrijfsnaam in chocoladeletters worden geschreven, of in de begeleidende brief worden vermeld", vertelt Harry Timmers van Chocotelegram. "Nu zie je al direct bij het openen van het Chocotelegram wie de afzender is. Daarmee wint het bericht nog meer aan impact."

Uniek aan het Chocotelegram is dat er ook kleine oplages kunnen worden ingezet. Het toevoegen van een logo is mogelijk vanaf honderd blokjes. Het is niet nodig om die in één keer te gebruiken.

Bijdrage aan de merkwaardering

De ervaring leert dat veel ontvangers hun Chocotelegram eerst aan vrienden, collega's of bekenden laten zien. Daarna staat het telegram vaak nog een tijdje te pronken voordat het uiteindelijk wordt opgepeuzeld. "Door toevoeging van het logo, komt die waardering nog nadrukkelijker bij de afzender terecht, waardoor het sturen van een Chocotelegram sterk bijdraagt aan de merkwaardering", stelt Timmers.

Sinds de introductie van het Chocotelegram, twaalf jaar geleden, is het lekkerste telegram bezig met een grote opmars. Het Chocotelegram is ook verkrijgbaar op diverse bekende Nederlandse sites, zoals Jamin.nl, Hyves.nl, TNT.nl (kadoshop). Ook internationaal groeit het concept snel. Inmiddels is Chocotelegram actief in een twaalftal andere landen; Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Polen, Groot Brittannië, Denemarken, Spanje, Finland, Oostenrijk, Zwitserland.

Op www.chocotelegram.nl is meer informatie te vinden.





http://www.chocotelegram.nl