Politie Groningen

Dinsdag 27 oktober 2009

Provincie Groningen, 27-10-2009

Groningen: drie verdachten aangehouden voor straatroof

De politie heeft maandagavond een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) en twee 15-jarige jongens uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij kort voor hun aanhouding twee vrouwen van 20 en 22 jaar, beiden uit Groningen, in het Noorderplantsoen in Groningen hebben beroofd. De twee slachtoffers liepen in het park en werden hierbij door het drietal belaagd en beroofd van hun tas. Toen het 22-jarige slachtoffer haar tas niet wilde afstaan, werd haar tas met geweld door één van de verdachten afgepakt. Gewaarschuwde agenten wisten kort na de straatroof op basis van het verstrekte signalement de drie mannen in de Grote Leliestraat in de boeien te slaan. De verdachten hadden spullen van de slachtoffers bij zich. Bij de verdachten werden steekvoorwerpen aangetroffen. In de tassen van de slachtoffers zaten onder meer bankpasjes, een mobiele telefoon en andere persoonlijke eigendommen. De drie verdachten zitten vast. Zij werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor diefstal met geweld

Een 32-jarige inwoner van Groningen is maandagnacht door de politie aangehouden op de Hereweg in Groningen. De politie werd gealarmeerd, nadat een 22-jarige man uit Groningen door de verdachte van zijn fiets was getrokken. Het slachtoffer fietste over de Hereweg, waarna hij plotseling door de verdachte werd belaagd. De fietser kwam ten val en liep daarbij onder meer een hoofdwond op. De verdachte ging er vervolgens op zijn fiets vandoor. Het slachtoffer rende echter achter de dief aan. Hij wist de straatrover van zijn fiets te trekken. Hierop ging de 32-jarige er rennend vandoor. Toegesnelde agenten wisten de Stadjer in te rekenen. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: automobilist botst op vangrail

Een 45-jarige man uit Harkstede is maandagnacht met zijn auto tegen de vangrail gebotst. De bestuurder reed over de Laan 1940-1945 in Groningen. Hij kwam door nog onbekende oorzaak in een slip, waarna de man tegen de vangrail botste. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Marum: kettingbotsing op A7

Bij een kettingbotsing op de A7 bij Marum zijn maandagmorgen een 46-jarige automobilist uit Donkerbroek, een 39-jarige automobilist uit Damwoude en een 20-jarige autobestuurder uit Boelenslaan betrokken geraakt. De 20-jarige botste op de auto van de Donkerbroeker. Door de klap botste de 46-jarige tegen de auto van de Damwouder. Eén van de bestuurders raakte door het ongeval licht gewond. Hij werd op de plek van het ongeval door ambulancepersoneel behandeld. Door de aanrijding was de rijbaan voor langere tijd gestremd. Er ontstond een file in beide richtingen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Emingaheerd met de Beneluxweg zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 61-jarige automobilist uit Nijverdal kwam op de kruising in botsing met een 46-jarige automobiliste uit Groningen. Een 57-jarige vrouw uit Nijverdal en een 22-jarige vrouw uit Groningen werden met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 28 oktober 2009, controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Rijksweg N46: Groningen - afslag Loppersum, snelheidscontrole;


- Provincialeweg N388 Sebaldeburen - Grijpskerk, snelheidscontrole en


- Omgeving Kardinge en Leek en omgeving, bromfietscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 26 oktober op diverse plaatsen op snelheid.


- Lauwersoog, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 160, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zoutkamp, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen: 620, aantal overtredingen: 165, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen,Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1255, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Bedum, Boterdiep WZ: aantal geregistreerde voertuigen: 351, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Den Ham, Sietse Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 327, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Doezum, Provincialeweg N980:aantal geregistreerde voertuigen: 709, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Roodeschool, Hooilandseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 452, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.