Deelgemeente Charlois Rotterdam

Minister Ter Horst bezoekt Charlois

Op dinsdag 27 oktober - in de Week van de Democratie- brengt minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkbezoek aan Rotterdam.

Vandaag brengt de minister een kort bezoek aan de deelgemeente Charlois. Zij bezoekt de Korhaanstraat 133c (modelwoning van woningbouwcorporatie COM.Wonen), waar zij wordt ontvangen door een lid van het Charloise bestuur. In de Korhaanstraat heeft de minister een straatdialoog met een kleine groep actieve bewoners. Waarom zijn ze actief? Wat verwachten ze van de (lokale) overheid?

Rotterdamse straatdialogen

Van 18.30 tot 21.30 uur vindt in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis een werkdiner plaats om de Rotterdamse straatdialogen af te sluiten. Zeventig Rotterdammers die eerder meededen aan een straatdialoog (over nabuurschap en omgaan met elkaar in straat en stad) delen hun ervaringen met minister Ter Horst en Rik Grashoff (wethouder Participatie, Cultuur en Milieu).

De organisatie is in handen van Stichting Opzoomer Mee. Deze stichting geeft via de Rotterdamse straataanpak impulsen aan het samenleven van buren in Rotterdamse straten.