Gemeente Grave

Hoge respons op onderzoek Waarstaatjegemeente.nl

De gemeente Grave doet mee aan het landelijke onderzoek Waarstaatjegemeente.nl? Aan 1200 inwoners (a-selecte steekproef) werd gevraagd om vragenlijsten in te vullen. Daarbij kwamen vragen aan de orde als: Hoe denkt u over uw woonomgeving? Wat is uw oordeel over ons gemeentebestuur? Wat vindt u van de gemeentelijke regels? Wat vindt u van onze dienstverlening (algemeen)? Ook werd aan tientallen bezoekers van het stadhuis vragen gesteld. Die vragen gingen meer specifiek in op de dienstverlening aan de balie de inrichting van het stadhuis, de openingstijden e.d.

Â

Dank voor medewerking

De respons op het onderzoek was hoog. Bijna de helft van de inwoners die thuis een vragenlijst ontvingen, stuurde die retour of vulde de lijst in via internet. En 134 mensen waren zo vriendelijk om het enquêteformulier in te vullen na bezoek aan het stadhuis. In beide gevallen is de norm die nodig is om de uitslag van het onderzoek representatief te laten zijn, zeer ruim overschreden. Graag willen wij bij dezen alle inwoners die gereageerd hebben op het onderzoek bedanken.

Â

Uitslag

De formulieren zijn nu onderweg naar een speciaal bedrijf dat de antwoorden scant en analyseert. De uitslag is eind maart tegemoet te zien. Omdat het een landelijk onderzoek is, kan Grave zichzelf vergelijken met andere gemeenten. Doen we het in de ogen van de inwoners beter of slechter dan enkele jaren geleden? Ook die vraag kan snel beantwoord worden. Want in 2006 deed Grave ook mee aan het onderzoek. We kunnen dus ook een vergelijking maken met de situatie in 2006.

De uitslagen zullen worden gepubliceerd, o.a. via de gemeentelijke website. De uitslag van het onderzoek uit 2006 is daar nog steeds te vinden. Er verschijnt begin volgend jaar ook een speciale publiekskrant over het onderzoek.

Â

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met de heer H. Ruijs, beleidsmedewerker Communicatie, tel 0486 â 477214 of e-mail h.ruijs@grave.nl