Politie Haaglanden

Persberichten 27 oktober

Haaglanden, 27-10-2009

Verbroken ruit verraad hennepkwekerij
Den Haag De politie ontdekte maandag 26 oktober rond 15.00 uur een hennepkwekerij in een pand aan de Kepplerstraat. De agenten controleerden de woning, nadat zij een melding ontvingen van een verbroken ruit. In de woning troffen de agenten ongeveer 350 hennepplanten aan. De hennepkwekerij is ontruimd en de politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vraagt de politie u nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

82-jarige automobilist knalt tegen boom
Den Haag Doordat hij vermoedelijk de macht over het stuur verloor, botste een 82-jarige Hagenaar maandag 26 oktober rond 09.30 uur met zijn auto tegen een boom in de Van Hoytemastraat. Voordat hij tegen de boom tot stilstand kwam, beschadigde hij nog drie andere geparkeerde autos in deze straat. Een huisarts uit de buurt schoot de automobilist te hulp tot de brandweer en de GGD arriveerden. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit zijn auto en de GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een ernstige polsbreuk en een gebroken bekken had. Hij moest gelijk geopereerd worden.

Jongens aangehouden na diefstal fiets
Den Haag - Een 26-jarige Haagse meldde maandagmiddag 26 oktober bij de politie dat twee jongens op de Lijnbaan hadden geprobeerd haar fiets te stelen. De vrouw zag om 16.10 uur twee jongens bij haar fiets staan die bezig waren om het slot te forceren. Toen zij hen vroeg wat zij aan het doen waren, gingen de twee er vandoor en lieten de fiets achter. Gewaarschuwde agenten zochten in de omgeving en troffen twee jongens aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De agenten hielden het tweetal, Hagenaars van 14 en 15 jaar, aan en brachten hen naar het politiebureau. De Haagse herkende de jongens als zijnde degenen die haar fiets hadden weggenomen. De familie van de jongens werd in kennis gesteld van hun aanhouding.

Vrouw gewond na aanrijding met vrachtwagen
Den Haag - Een 20-jarige Haagse raakte maandag 26 oktober gewond toen de motor waarop zij als passagier zat, op de kruising van de Carnegielaan met de Scheveningseweg door een vrachtwagen werd aangereden. De vrachtwagen bestuurd door een 49-jarige Hagenaar, reed omstreeks 15.15 uur vanaf de Scheveningseweg rechtsaf de Carnegielaan op en negeerde daarbij het verbod om rechtsaf te slaan. De vrachtwagenchauffeur zag de motorfiets die rechts naast hem reed over het hoofd. De motor met daarop twee personen viel. De vrachtwagen reed met het achterwiel over de motor en het onderbeen van de passagiere heen. De vrouw brak daarbij vermoedelijk haar scheenbeen. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de vrachtwagen is als verdachte gehoord. De politie onderzoekt de zaak.

Politiehond haalt inbreker uit boom
Den Haag Een betrapte inbreker kon in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 oktober rond 03.00 uur op het Granaathorst niet ontsnappen aan de aandacht van politiehond Hira. De inbreker had ingebroken in een woning. Een getuige zag hem en alarmeerde de politie. Toen de 38-jarige Haagse inbreker door had dat hij door de mand viel, probeerde hij via het dak en vervolgens door de bosjes achter de woning te ontsnappen. De politie startte snel met politiehond Hira een zoektocht in de bosjes. Toen de viervoeter bij een boom van ongeveer drie meter hoog de hondengeleider waarschuwde, kon de verstopte verdachte geen kant meer op. Tijdens het onderzoek vond de politie meerdere inbrekerswerktuigen. De 38-jarige zit nog vast.

Oproer in portiek
Den Haag/Loosduinen - Politieagenten hielden maandagavond 26 oktober om 22.26 uur een 32-jarige man uit Den Haag aan, omdat hij een portiek aan de Walnootstraat niet wilde verlaten. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Op het politiebureau bleek dat de Hagenaar meerdere bolletjes cocaïne bij zich had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Terug naar school?
Leidschendam Politieagenten kregen maandag 26 oktober om 22.45 uur de melding van glasgerinkel bij een school aan de Carel Vosmaerstraat. Toen de agenten met een zaklantaarn het terrein beschenen, ontdekten ze een jongeman die zich verstopte. Hij had echter geen rekening gehouden met de reflecterende delen op zijn broek. De 20-jarige Nootdorper had geen steekhoudende verklaring voor zijn aanwezigheid daar, waarop agenten hem aanhielden.

Auto op poller
Wassenaar Een 54-jarige automobilist uit Rijnsburg reed maandag 26 oktober om 16.00 uur met zijn auto op een poller aan de Buurtweg. Hij verliet het parkeerterrein bij een voetbalvereniging en reed achter een andere auto aan. Voor zijn voorganger ging de poller naar beneden, en hij volgde. Op het moment dat hij over de poller reed, kwam de poller weer omhoog en klapte tegen de onderkant van zijn auto. Een sleepdienst haalde zijn auto van de poller.

Verkeerd verkeerslicht
Naaldwijk Een 25-jarige automobilist uit Vlaardingen botste maandag 26 oktober om 06.55 uur tegen twee andere autos op de kruising van de Burgemeester Elsenweg en de Middelbroekweg. Hij stond voorgesorteerd om rechtdoor te gaan. Op het moment dat het verkeerslicht voor rechtsaf groen werd, vergiste hij zich en trok ook op. Hij botste daardoor tegen twee andere autos op de kruising. Ambulancepersoneel onderzocht de inzittenden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Automobilist rijdt in op agenten
Delft Twee bikers van Politie Haaglanden zagen maandag 26 oktober omstreeks 13.55 uur een automobilist op de busbaan van de Phoenixstraat rijden. Even verderop reed de automobilist over het trottoir en sorteerde voor om het Stationsplein op te rijden. De agenten spraken de automobilist aan en vertelden hem dat hij op het Stationsplein moest parkeren. De man riep hen toe dat hij niet wilde stoppen en reed met hoge snelheid het Stationsplein op. Daar reed hij meerdere keren een rondje en scheurde vervolgens tegen de richting in, de Phoenixstraat weer op. De man reed het Bolwerk op in de richting van de Coendersstraat, terwijl hij meerdere verkeersovertredingen maakte en zeer gevaarlijk reed. Even later zagen de agenten de auto van de man in de Tuindersstraat in een parkeervak staan. Één van de agenten zette zijn fiets voor de auto van de man en riep tegen hem dat hij uit moest stappen. De man gaf echter gas en reed over de fiets van de agent heen. Ook reed hij op de agent in, die ternauwernood kon wegspringen. De automobilist reed vervolgens weg in de richting van het Bolwerk. Korte tijd later zagen agenten de auto rijden op de Julianalaan. Uiteindelijk werd de auto zonder bestuurder op de dr. Schaepmanstraat aangetroffen. De identiteit van de bestuurder is inmiddels bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw rijdt tegen lantaarnpaal
Pijnacker - Een 43-jarige automobiliste uit Delfgauw strandde dinsdag 27 oktober omstreeks 08.00 uur in haar auto tegen een lantaarnpaal op de N470. De vrouw reed met haar auto in de richting van Pijnacker toen zij door nog onbekende oorzaak de middenberm raakte. Zij probeerde haar auto te corrigeren, maar kwam onverhoopt aan de andere zijde van de weg met haar auto in de berm terecht. Toen zij opnieuw haar auto de weg op wilde sturen, schoot de auto door naar de middenberm en raakte een lantaarnpaal die daar stond. Door de klap viel de lantaarnpaal om en kwam overdwars op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht. Wonderwel deden zich geen andere ongelukken voor. Ook de Delfgauwse kwam met de schrik vrij.

Vrouwen op de vuist
Zoetermeer Vier vrouwen kregen 26 oktober omstreeks 11.20 uur in een supermarkt ruzie over een verkeerssituatie die kort daarvoor plaats had gevonden. Twee Zoetermeerse vrouwen (43 en 48 jaar) staken op een voetgangersoversteekplaats over, toen een auto met daarin twee vrouwen doorreed zonder hen voor te laten gaan. In de supermarkt herkenden de vrouwen elkaar en ontstond er ruzie. De automobiliste en een inzittende van de auto kregen klappen van de twee overstekende vrouwen. Éen van de slachtoffers moest zich onder doktersbehandeling stellen omdat zij sinds enige maanden zwanger is en zich niet lekker voelde. De politie onderzoekt de zaak

Meisjes in sloot geduwd, getuigen gezocht
Zoetermeer De politie in Zoetermeer zoekt getuigen die maandag 26 oktober hebben gezien dat twee 9-jarige meisjes uit Zoetermeer door een groepje jongens op de Leidsewallen in een sloot geduwd. De meisjes liepen omstreeks 15.30 uur op de Leidsewallen, toen zij door drie jongens op de fiets werden gepasseerd en in de sloot werden geduwd. De sloot loopt evenwijdig aan de Dorpsstraat. Omdat de meisjes allebei een zwemdiploma hebben, konden zij voorkomen dat zij kopje onder gingen. Passanten hielpen de kinderen weer op de kant. De jongens waren ongeveer 13 à 14 jaar oud en waren allen op de fiets. De politie wil graag weten wie deze jongens zijn die deze flauwe actie uithaalden en roept getuigen op zich te melden. Hebt u maandagmiddag iets gezien op de Leidsewallen of hebt u op een andere manier informatie over deze drie jongens? Neem dan contact op met de politie in Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.