Drie nominaties voor de Bestuursbokaal

27/10/2009 11:26

Dyade

Dyade heeft drie jaar geleden het initiatief genomen het beste bestuursverslag van Nederland te belonen met de Bestuursbokaal. De Bestuursbokaal voor het beste jaarverslag over 2006 is ex aequo gewonnen door Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) in de Krimpenerwaard te Bergambacht en de Westlandse Stichting Katholieke Onderwijs (WSKO) te Poeldijk. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Openbaar Primair Onderwijs Deventer. Deze prijswinnaar heeft de lat hoog gelegd.

Dit jaar zijn er uit de vele kwalitatief hoogstaande inzendingen drie genomineerd:


- Salto te Eindhoven


- Penta Primair te Grootegast


- Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk

Het is de jury opgevallen, dat de kwaliteit van de inzendingen jaarlijks toeneemt. Naast het toevoegen van inhoudelijk goede informatie worden jaarverslagen steeds vaker professioneel vormgegeven en vormt het verslag een belangrijke schakel in de communicatie van het bestuur. Het bestuursverslag blijkt steeds vaker een belangrijk document in het kader van maatschappelijke verantwoording.

Criteria

Uitgangspunt bij de beoordeling is dat het bestuursverslag volgens de EFJ-systematiek is opgezet, tijdig is ingeleverd en aan de wettelijke eisen voldoet.

Daarnaast wordt het bestuursverslag beoordeeld op de volgende punten:


- de kwaliteit van het gevolgde proces om tot het bestuursverslag te komen;


- de mate van betrokkenheid van medezeggenschap en (bovenschools) management;


- de kwaliteit van de toelichting;


- de mate van integratie van het bestuursverslag in de planning en controlcyclus;


- de communicatie van het plan naar relevante stakeholders van de organisatie.

Bekendmaking van de uitslag

De winnaar van de Bestuursbokaal wordt binnenkort bekend gemaakt.

Over Dyade

Dyade (www.dyade.nl) is de grootste dienstverlener in het onderwijs van Nederland. Dagelijks verlenen ruim 500 medewerkers diensten op het gebied van bedrijfsvoering aan schoolorganisaties. De dienstverlening wordt gekenmerkt door een integraal aanbod van diensten. Van salarisverwerking tot en met advisering op het gebied van governance. Al naar gelang de behoefte profiteren onderwijsorganisaties - en tegenwoordig ook kinderopvang en peuterspeelzalen - van een ruime en flexibele dienstverlening en maatwerk oplossingen. Dyade is ISO-gecertificeerd en heeft ruim 500 besturen in het primair en voortgezet onderwijs als klant.





http://www.dyade.nl