Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 27-10-2009

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

TILBURG: De politie heeft maandagavond op het Stuivesantplein een 20-jarige man uit Boxtel aangehouden die verdacht wordt van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed.

Een 50-jarige Tilburger deed maandagavond aangifte van doorrijden na een aanrijding. De aangever verklaarde dat hij met zijn auto op de Piusstraat stil stond om links af de Primus van Gilsstraat in te rijden. Uit die straat kwam een auto die, hoewel dit ter plaatse niet is toegestaan, rechts af de Piusstraat in sloeg. Deze automobilist reed daarbij tegen de linkerachterzijde van de auto van aangever. De auto van benadeelde is door de aanrijding gedeukt en bekrast in deur en spatbord. De veroorzaker reed door, hoewel een deel van de grill achterbleef. Een behulpzame getuige noteerde het kenteken en merk van de doorgereden auto. Deze auto werd aangetroffen op het
Stuivesantplein. De achtergebleven grillplaat past precies. Hiermee werd de eigenaar van de auto, een 20-jarige man uit Boxtel
geconfronteerd. Hij ontkende een aanrijding te hebben gehad. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Er is van hem een bloedonderzoek afgenomen.

Tilburger steelt kip

TILBURG: Een 27-jarige Tilburger is maandagmiddag in een supermarkt op de Besterdring betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker zag dat de man op de vleesafdeling een hele kip in zijn jas stopte en naar buiten liep zonder te betalen. De winkeldief bleek nog in zijn proeftijd te zijn na een eerdere veroordeling. In overleg met de officier van justitie is besloten de verdachte in verzekering te stellen en voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Autobrand

TILBURG: Vannacht is om 01.45 uur brand uitgebroken in een Volkswagen Golf die geparkeerd stond op het Stuivesantplein. De brandweer heeft de brand geblust. Het voertuig is geheel uitgebrand. De eigenaar, een 28-jarige Tilburger, kwam tijdens het takelen aanlopen. Hij heeft direct aangifte gedaan, want hij vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Arrestaties na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 21.40 uur in zijn woning een 57-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. De 20-jarige dochter van de verdachte heeft aangifte gedaan tegen haar vader. Ze vertelde dat haar vader haar gisteren aan het eind van de middag op straat mishandeld had. Hij had haar in het gezicht geslagen, waardoor haar lip begon te bloeden en dik werd. Eerder op de dag had hij haar op haar huisadres in de wijk Goirke al lastig gevallen. Toen had hij met een boksbeugel tegen haar raam geslagen. Ook had hij enkele bloempotten vernield. Vader staat geregistreerd als veelpleger. Hij is in verzekering gesteld.

In de wijk Broekhoven werd maandagmorgen in een woning een 22-jarige Tilburger aangehouden die eveneens verdacht wordt van huiselijk geweld. Zijn 23-jarige vriendin deed aangifte. Zij vertelde dat haar partner heel erg jaloers is. Hij had haar gisteren voor de derde keer mishandeld. De eerste keer had hij zo hard in haar gezicht geslagen dat ze een bloedneus opliep. Zondag 25 oktober jl. had hij haar tegen haar ribben geslagen en geschopt. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Gisteren sloeg hij haar met de vlakke hand in het gezicht. Dit was voor haar de druppel , ze besloot aangifte te doen. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tilburger (27) aangehouden voor wet ID en drugsbezit

TILBURG: Twee agenten van de Taskforce Tilburg Veilig hebben
maandagavond op de Ringbaan West een 27-jarige Tilburger aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Bovendien gooide de verdachte drugs weg op zijn vlucht en wilde hij zijn fiets niet laten controleren.

De agenten hadden op het Nassauplein een controlepost ingericht en waren bezig met het project fietsdiefstal. Zij wilden de fiets van de verdachte controleren op diefstal. De Tilburger wilde daar kennelijk niet aan meewerken want hij rende weg en liet de fiets achter. Hij werd achterhaald en staande gehouden. Een buschauffeur maakte de agenten attent op het feit dat de Tilburger op zijn vlucht wat weggegooid had, Hierop is gezocht op de plek die de chauffeur aanwees. Daar werd een kokertje met cocaïne en heroïne aangetroffen. De fiets bleek (nog) niet gesignaleerd te staan Aan het bureau verklaarde de verdachte dat hij weggerend was omdat hij dacht dat hij nog geldboetes had open staan.. De verdachte ontkende dat de drugs die aangetroffen werden van hem zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-10-2009 11:52 | © Regio Midden en West Brabant |