Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persbericht: Gerlach Cerfontaine benoemd als voorzitter Raad van Toezicht OLVG

Amsterdam, dinsdag 27 oktober 2009

De Raad van Toezicht van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam heeft op 26 oktober jongstleden prof. drs. Gerlach Cerfontaine benoemd in de Raad van Toezicht. Met ingang van 1 januari 2010 volgt hij de heer mr. W.F.C. Stevens als voorzitter op. prof. drs. Gerlach Cerfontaine

Gerlach Cerfontaine (62 jaar) was tot voor kort president-directeur van de Schiphol Group. Hij is hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit Utrecht en hoogleraar regionale innovatie United Nations aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast bekleedt hij diverse nevenfuncties, waaronder het adviseurschap aan het hoofdbestuur van de KNMP over de innovatie van de geneesmiddelenvoorziening.

Cerfontaine heeft zeer bewust gekozen voor het OLVG: `Vanwege de uitstekende professionele reputatie en de voortreffelijke zorg. Ik ga als toezichthouder met name het accent leggen op transparantie van de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid'.

Gerlach Cerfontaine heeft in Utrecht geneeskunde en psychotherapie gestudeerd. Hij werkte aanvankelijk als huisarts, assistent-chirurg en psychotherapeut. Daarna werd hij medisch directeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Vervolgens was hij jarenlang bestuurder van het Academisch Ziekenhuis, later het Universitair Medisch Centrum, te Utrecht. Gerlach Cerfontaine woont in Utrecht, is getrouwd en heeft drie kinderen.

De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur zijn verheugd dat de heer Cerfontaine met zijn ervaring en netwerk in de gezondheidszorg toetreedt als toezichthouder van het OLVG, en bereid is het voorzitterschap van de Raad van Toezicht te aanvaarden.