Gemeente Scheemda


Subsidie voor culturele activiteiten

Heeft u een creatief idee voor een culturele activiteit? Heeft uw organisatie of vereniging een goed idee om meer mensen te betrekken bij cultuur? Daarvoor zijn er twee subsidies beschikbaar: de Regionale Cultuurplannen (RCP) en het nieuwe Budget Educatie en Participatie (BEPP), voor iedereen met ambities op het gebied van amateurkunst, in alle kunst- en cultuur disciplines. U kunt uw aanvraag indienen bij de provincie Groningen.

Â

Regionale Cultuurplannen

Met de RCP's worden projecten gefinancierd die binnen een regiovallen (Oost Groningen, Tichelstroom, Hunsingo, Gorecht en Westerkwartier). Verder moeten er meerdere mensen deelnemen aan de activiteit en bereikt deze meer en nieuw publiek. De RCP is een samenwerkingsverband van de provincie met de gemeenten. Voor de periode 2009 - 2012 is er jaarlijks 200.000 euro beschikbaar.

Â

Budget Educatie en Participatie

Projecten die in meerdere regio's plaatsvinden, vallen onder het Budget Educatie en Participatie. Dat geldt ook voor cultuureducatieve projecten, projecten voor jongeren en grotere volkscultuurprojecten vanaf 5.000 euro. Het BEPP is een provinciale subsidie, bedoeld voor amateurkunst, cultuureducatie, volkscultuur en jeugd en daarnaast ook voor de ontwikkeling van amateurs en de versterking van het organiserend vermogen van de amateurkunsten. Verder kunnen scholen projecten aanvragen ter versterking van het aanbod voor kunst-, erfgoed- en media-educatie. Dat geldt ook voor culturele projecten voor de jeugd die minder vaak in aanraking komen met kunst en cultuur en grotere volkscultuurprojecten vanaf 5.000 euro, zowel oude als nieuwe cultuur. Vanuit het BEPP is er voor de periode 2009 - 2012 jaarlijks 367.697 euro beschikbaar.

Â

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.regionalecultuurplannen.nl of www.provinciegroningen.nl

Â