Gemeente Rhenen


Geheugenspreekuur Rhenen

27 oktober 2009 - Het geheugenspreekuur is er voor iedereen die vragen heeft over zijn geheugen! Iedereen vergeet wel eens wat. Dat is heel gewoon. Het kan echter zijn dat u twijfels hebt over uw vergeetachtigheid. Vaak wordt bij ouderen dan snel aan dementie gedacht.

Vergeetachtigheid kan echter ook een gevolg zijn van concentratieproblemen of een grote verandering zoals een verhuizing of een verlies van een dierbare. Ook lichamelijke klachten of somberheid kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op uw geheugen.

Indigo, een onderdeel van de Gelderse Roos, heeft een geheugenspreekuur opgericht. Een deskundige van Indigo beantwoordt tijdens zon spreekuur al uw vragen rondom het geheugen. Ook als familielid en/ of mantelzorger kunt u er met uw vragen terecht.

Het geheugenspreekuur biedt een luisterend oor en geeft informatie en voorlichting over het geheugen, vergeetachtigheid en andere zaken die misschien samenhangen met uw klachten. Ook krijgt uw tips en adviezen. Het spreekuur is gratis en u hoeft geen afspraak te maken.

Het geheugenspreekuur is er iedere eerste vrijdag van de maand van 10.30 tot 11.30 uur in de Kleine Beer, Poolster 162 in Veenendaal. De volgende spreekuren vinden plaats op vrijdag 6 november en 4 december.