Gemeente Maassluis

En de genomineerden zijn...

Op donderdag 10 december 2009 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maassluise vrijwilliger van het Jaar plaats. Graag stellen wij enkele van de genomineerden aan u voor. Deze week is dat Martin van Zweden.

Martin van Zweden is 35 jaar en doet al ruim 20 jaar vrijwilligerswerk. Hij vindt de nominatie erg leuk, omdat hij het ziet als een vorm van waardering.

Martin was enig kind, daardoor was hij veel alleen en veel buiten. Bij de voetbalvereniging MSV'71 zag hij dat ouderen veel ondernamen, onder andere voor de jeugd. Dit was voor hem de basis om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Op 15-jarige leeftijd is hij begonnen met het fluiten van de voetbalwedstrijden bij de jeugd en het maken van verslagen voor de krant De Schakel. Vervolgens is hij gestart met het organiseren van carnavalsavonden en het Sinterklaasfeest, het helpen tijdens activiteiten in de kantine en het regelen van concerten.

Hij is mede-initiatiefnemer van de Mega feestweek bij MSV'71. Dit betekent een heleboel werk, zoals sponsors zoeken, gasten uitnodigen, zangers bespreken, helpen bij het opbouwen van de feesttent enzovoort. Voor dit spektakel neemt hij met zeven andere vrijwilligers een week vrij. De feestweek begint op de maandag voor Koninginnedag en eindigt op de Koninginnenacht, met een optreden van een bekende Nederlander. Na de feestweek in 2001 werd de Stichting "De Vrienden van MSV'71" opgericht en daarvan is Martin de PR-man. Naast PR voor deze stichting verzorgt hij de PR in het bestuur van MSV'71.

Ongeveer tien uur per week besteedt Martin aan vrijwilligerswerk, te weten sponsorwerving en fluiten van jeugdwedstrijden. Binnenkort start hij ook als scheidsrechter bij de senioren op de zaterdag. Zelf voetbalt hij niet meer.

Hij vindt de saamhorigheid heel belangrijk zowel voor sponsors als vrijwilligers. Voldoening is zijn drijfveer, zeker na zo'n feestweek.

Op de vraag naar tips voor anderen om vrijwilligerswerk te doen, zegt hij: "klop aan bij een vereniging die je leuk vindt. Ze hebben vast mensen nodig. Doe wat je leuk vindt."

Nomineren kan tot 1 november 2009

Wilt u ook iemand nomineren, dat kan tot 1 november 2009. U kunt uw nominatie doorgeven via het formulier op de website www.zoekvrijwilligerswerk.nu. Formulieren zijn ook verkrijgbaar bij het Vrijwilligerssteunpunt in het stadhuis van Maassluis.

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk, kom dan langs bij het vrijwilligerssteunpunt Maassluis in het stadhuis en laat u informeren.

Meer informatie staat op www.zoekvrijwilligerswerk.nl.