Gemeente Waalwijk Eerste bijeenkomst Werelds Waalwijk succesvol

In het kader van Werelds Waalwijk vond dinsdagavond 20 oktober een eerste bijeenkomst plaats in het gemeentehuis in Waalwijk. Burgemeester Kleijngeld praatte met verschillende inwoners, (hulp)organisaties en scholen over internationale (ontwikkelings)samenwerking. Vele inwoners zijn al jaren op tal van manieren actief op dit gebied. Tijdens de avond kwamen al deze partijen bij elkaar, om van elkaar te horen wat er vanuit Waalwijk gebeurt, én om van elkaar te leren. Het was een succesvolle avond, die eind november een vervolg krijgt.

Kennis delen in platform
Het doel van de avond was te kijken of er een platform Werelds Waalwijk kan worden opgericht, waarbij krachten worden gebundeld en kennis en informatie uitgewisseld wordt. De gemeente wil een dergelijk platform graag faciliteren. Of zon platform er ook echt komt, zal eind november blijken wanneer de partijen weer bij elkaar komen. Intussen wordt op een rijtje gezet welke wensen, behoeften en ideeën de betrokken mensen en organisaties hebben.

Waalwijk Millennium Gemeente
Sinds dit jaar is de gemeente Waalwijk een Millennium Gemeente. Dit betekent dat de gemeente de acht Millenniumdoelen van de Verenigde Naties ondersteunt. Deze doelen zijn gericht op het verminderen van extreme armoede in de wereld, op eerlijke handel en op een schoner milieu. De activiteiten die de gemeente Waalwijk initieert in het kader van de millennium gemeente, vallen onder de projectnaam Werelds Waalwijk.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Of heeft u een concreet idee om de millenniumdoelen dichterbij te brengen? Neem dan contact op met Brenda Kreetz of Piet Langerwerf via werelds@waalwijk.nl of 0416 - 683 456. Meer informatie over de Millenniumdoelen vindt u op www.waalwijk.nl/werelds of www.millenniumgemeente.nl.

Publicatie datum 22-10-2009