Gemeente Waalwijk Feestelijke start bouw Project Alphabeth

Project Alphabeth bouwt, in samenwerking met Casade Woondiensten en de gemeente Waalwijk, 61 koopwoningen voor starters in plandeel de Bibliotheek in Landgoed Driessen. In oktober start aannemer BVR uit Roosendaal met de uitvoering van het project. De betrokken partijen zijn erg blij met deze bijzondere mijlpaal en brengen vrijdag 23 oktober 2009 gezamenlijk een toost uit.

Het project
Gemeente Waalwijk en wooncorporatie Casade bieden met dit project starters op de woningmarkt een kans. Voor deze groep is het vaak moeilijk om een koopwoning aan te schaffen. Via de regeling Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) hebben de leden van de vereniging zelf hun eigen woning ontwikkeld tegen zo laag mogelijke kosten. Als opdrachtgever hebben zij zelf beslist over de verschillende woningtypen en indelingen. Zij worden gedurende het hele proces ondersteund door adviseurs van Timpaan en Urbannerdam. De kopers krijgen via de Koopgarantregeling korting op de koopprijs en een terugkoopgarantie van Casade. De woningen van Project Alphabeth blijven daarom ook in de toekomst starterswoningen. De toekomstige bewoners werken in de voorbereiding al intensief met elkaar samen. Hierdoor kennen zij elkaar al goed, al ruim voordat ze buren zijn. Het project wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant.

Uitnodiging Start Bouw
U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke start van de bouw aanwezig te zijn.

Datum & tijd: vrijdag 23 oktober 2009, 15.00 uur Locatie: bouwterrein Landgoed Driessen, plandeel de Bibliotheek, Landgoed Driessen

Programma
15:00 Ontvangst
15:15 Aanvang programma, welkom door Project Alphabeth 15:20 Diverse sprekers: Dhr. U. Santi (Wethouder gemeente Waalwijk) Dhr. A. Gruijters (Directeur Casade Woondiensten) Dhr. J.H. Zwart (Directeur Timpaan)
15:40 Leggen van eerste funderingsbalk
15:45 Toosten op start bouw

Meer informatie vind u op www.projectalphabeth.nl en www.waalwijk.nl/cpo.

Publicatie datum 20-10-2009