Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 27 oktober 2009

* DODELIJKE SCHIETPARTIJ 2E VERDACHTE AANGEHOUDEN

De politie, rechercheteam Regionale Recherche Dienst, heeft maandag een 2e verdachte aangehouden, het gaat om een 26-jarige Rotterdammer, die in de woning aanwezig was. Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat de achtergrond van de ruzie te maken heeft met handel in verdovende middelen. Deze verdachte wordt dan ook verdacht van overtreding van de Opiumwet.
De schietpartij vond vrijdagavond plaats in een woning aan de Jan van Avennestraat.Een 30 jarige Rotterdammer raakte hierbij ernstig gewond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij in de loop van de zaterdagavond overleed.
Omstreeks negen uur waren er in de woning ongeveer zes mensen aanwezig. Op een gegeven moment ontstond de ruzie, waarbij één van de aanwezigen een vuurwapen trok en schoot. De 30-jarige man werd geraakt in het hoofd. Hij is direct naar het Erasmus MC gebracht. In de loop van de zaterdagavond is hij aan zijn verwondingen bezweken.
Na de schietpartij ontstond er in de woning nog een vechtpartij waarbij een 37-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond raakte. Hij werd eveneens overgebracht naar een ziekenhuis en wordt tevens aangemerkt als één van de verdachten.
Een rechercheteam is direct gestart met een onderzoek om de precieze oorzaak van de schietpartij en wie erbij betrokken waren helder te krijgen.