© 2009 ECORYS Nederland BV ECORYS onderzoekt arbeidsvoorwaarden TNT Post

27 oktober 2009 - In de zomer van 2009 heeft ECORYS in opdracht van de vakbonden ABVAKABO FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak onderzoek gedaan naar de arbeidsvoorwaarden bij TNT Post. De uitkomsten van dit onderzoek zijn door de gezamenlijke bonden tijdens een persconferentie op 26 oktober 2009 gepresenteerd.

Aanleiding voor het onderzoek vormde het afgewezen principeakkoord voor een nieuwe cao in april 2009. De vakbondsleden van TNT stemden toen tegen een akkoord waarbij werd ingeleverd op arbeidsvoorwaarden in ruil voor werkzekerheid. Kern van het onderzoek van ECORYS vormde daarom de vraag of er alternatieven denkbaar zijn voor het voorkomen van gedwongen ontslagen, zonder dat de huidige arbeidsvoorwaarden van TNT-medewerkers worden aangetast.

De conclusie van het onderzoek luidt dat het is niet mogelijk om de problemen bij TNT op te lossen zonder gedwongen ontslagen en zonder besparing op arbeidsvoorwaarden voor het huidige personeel. Wel zijn volgens ECORYS minder besparingen noodzakelijk dan TNT aan zijn aandeelhouders heeft toegezegd om het bedrijf gezond te houden.

Het onderzoek vormt voor de opdrachtgevers mogelijk een basis om de ontstane impasse tussen TNT en de vakbondsleden te doorbreken.

Het persbericht van de gezamenlijke vakbonden en het ECORYS-rapport zijn te vinden op de website van ABVAKABO FNV .

Voor vragen over het onderzoek: Robert Eijkelestam, Marketing- & Communicatieadviseur T 010 453 88 57

ECORYS: 80 jaar bijzondere kwaliteit en persoonlijke service

ECORYS biedt onderzoek en advies van bijzondere kwaliteit. Onze op maat gesneden oplossingen zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en brede, actuele marktkennis. Hierdoor plaatsen wij uitdagingen in de juiste context en bieden wij treffende totaaloplossingen. Onze service is persoonlijk. De professionals van ECORYS denken op een betrokken wijze met onze klanten mee over de juiste oplossing voor hun vraag. Zo geven wij invulling aan sound analysis, inspiring ideas.

80-jaar vignet 2009 is een bijzonder jaar voor ECORYS, waarin wij met trots ons 80-jarig bestaan vieren. Hiermee is ECORYS een van de oudste onderzoeks- en adviesorganisaties in Europa. Meer weten over ECORYS? Klik hier.