Gemeente Zoetermeer

Weer groot feest voor honderden vrijwilligers

Naar schatting 750 vrijwilligers en hun introducees waren op vrijdag 16 oktober te gast op het jaarlijkse vrijwilligersfeest, dat de gemeente samen met de Lions Clubs voor hen organiseerde. Voor de derde keer op rij was het feest, dat werd gehouden in de Drie Hooibargen, een groot succes. Het thema was dit jaar: vrijwilligerswerk in de wijken.
Het ging om vrijwilligers die actief zijn in hun eigen wijk, bijvoorbeeld in de openbare ruimte, binnen WAS (Wijk- en Agent Samen), bij buurtbemiddeling en op scholen. Tijdens dit spetterende feest zorgden weer een keur van artiesten in een internationale sfeer voor een zeer gevarieerd programma, terwijl de Lions Clubs garant stonden voor interessante workshops.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. De gemeente wil vrijwilligers in Zoetermeer daarom op een speciale manier ondersteunen en waarderen. Een van de manieren om dit te doen is hen jaarlijks met een groot feest in het zonnetje te zetten. De afgelopen jaren was het al de beurt aan mantelzorgers en vrijwilligers binnen de verschillende Zoetermeerse vrijwilligersorganisaties.