Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 28 oktober 2009, Franeker Courant

Digitale bekendmakingen

Alle officiële bekendmakingen zijn te vinden op www.franekeradeel.nl onder de kop bekendmakingen. Hierin kunt op onderwerp of postcode zoeken. Ook is het mogelijk om u gratis te abonneren op de attenderingsservice op www.overheid.nl. U ontvangt dan periodiek de actuele bekendmakingen, welke u wenst, automatisch in uw mailbox.

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 08-10-2009 t/m 21-10-2009 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Zevenhuizen 53, 8801 AW te Franeker, veranderen/vergroten van de woning

* Wommelserweg 40, 8804 NL te Tzum, slopen van een schuur;
* Skoalstrjitte 4, 8854 AN te Oosterbierum, bouwen van 3 woningen;
* Juckemaleane 11, 8855 XE te Sexbierum, plaatsen van een warmte opslagtank;

* Meester Flapperlaan 3, 8801 BN te Franeker, tijdelijk oprichten van een badkamer;

* U P Draismastraat 42, 8806 KL te Achlum, slopen van 2 woningen;
* Breedeplaats 10, 8801 LZ te Franeker, gedeeltelijk veranderen winkelpui;

* Flaekspaed 8, 8851HB te Tzummarum, geheel plaatsen van een garage/berging.

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de Welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de even weken van
9.30 - ± 12.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld dan kunt u hiervoor bellen met de front-office van afd. Bouwen en Milieu, tel. 0517-380449. U kunt ook kijken op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvraag

* Wommelserweg 40, 8804 NL te Tzum, slopen van een schuur 20-10-09.

Verleende vergunningen periode 8-10-2009 t/m 21-10-2009

Reguliere bouwaanvragen

* Schoener 16, 8802 NN te Franeker, bouwen van een slaapkamer en berging 15-10-09;

* Noord 21, 8801 KT te Franeker, veranderen/verbouwen winkel tot woning 15-10-09;

* Burgemeester Juckemastraat 10, 8801 GK te Franeker, bouwen van een bijkeuken 19-10-09;

* Oostelijke Industrieweg 54, 8801 JW te Franeker, oprichten van een bedrijfshal met kantoor 21-10-09.

Lichte bouwaanvragen

* Edisonstraat 10, 8801 PN te Franeker, bouwen van een serre 10-10-09;

* Lou Seerdenlaan 17, 8802 BX te Franeker, plaatsen van een erfafscheiding (legaliseren) 15-10-09;

* Marten Oostwoudstraat 1 E, 8801 GB te Franeker, bouwen van een garage en carport 15-10-09;

* Nyckle J Haismaplein 3, 8802 RV te Franeker, bouwen van een dakkapel 15-10-09;

* Flaekspaed 8, 8851 HB te Tzummarum, geheel plaatsen van een garage/berging 21-10-09.

Reguliere 1e fase

* Jorrit Biermastrjitte kavel 5 te Dongjum bouwen van een woning met garage16-10-09.

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken
na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste te volgende onderdelen te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar;
e. een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het besluit op het bezwaarschrift te overleggen.

Vooraankondiging bestemmingsplan `Franeker - alternatief tracé zuidelijke rondweg'

De zuidelijke rondweg is voor het grootste gedeelte klaar en in gebruik. Voor het ontbrekende deel wordt een onteigeningsprocedure gevolgd. Tegelijkertijd worden nu de mogelijkheden van een alternatief tracé onderzocht.

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Franekeradeel daarom kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een alternatief tracé voor de zuidelijke rondweg van Franeker. Deze rondweg is voor een groot deel al gerealiseerd. Het alternatieve tracé van de rondweg bevindt zich aan weerszijden van de kruising met de Tzummerweg. Ten opzichte van het oorspronkelijke tracé ligt het alternatieve tracé zuidelijker.
Het voorontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting eind november / begin december, gedurende zes weken ter inzage worden gelegd tijdens openingstijden op het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Vanaf dan heeft u de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Dit zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Verder wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, de heer P.D. van der Ploeg, tel. (0517)-380438.

Ontwerpbestemmingsplan "Tzum - Sportclustering"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Tzum - Sportclustering" met bijbehorende stukken met ingang van 29 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Met dit bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden voor verplaatsing van het kaatsveld uit het centrum van Tzum naar de zuidwestzijde van het dorp. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen achter de woningen aan de Wommelserweg 30 t/m 40 en ten zuidwesten van de percelen Smidsreed 6 en Fabrieksweg 10 en 11.

Naast verplaatsing van het kaatsveld wordt tevens de mogelijkheid geboden voor het realiseren van een tweetal verlichte tennisbanen naast het trainingsveld. Het bestaande kleed- en clubgebouw zal ten dienste van de nieuwe sportontwikkeling worden uitgebreid. Ook zal er gebruik worden gemaakt van de bestaande parkeergelegenheid, die wordt uitgebreid.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380435).

Ontheffing Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:
* het toestaan van detailhandel op het perceel plaatselijk bekend Dijkstraat 59-61, 8801 LT te Franeker;

met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 29 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

De stukken liggen voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Geen zienswijzen monumenten- en ontheffingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende monumenten- en ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 11 Monumentenwet 1988:
* het vervangen van raamkozijnen en dakraam, dakkapel restaureren, dakgoot aanbrengen en trap plaatsen op het perceel Buorren 61, 8851 EL te Tzummarum.

met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening:
* het bouwen van een berging met veranda (legaliseren) op het perceel Dorpsstraat 4, 8813 JB te Schalsum.

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen voor:
* Het vernieuwen van het rieten achterdak met golfplaten op het perceel Frjentsjerterdyk 16, 8855 XC te Sexbierum;
* Het veranderen van de gevels en de indeling op het perceel Zilverstraat 26 te Franeker.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunningen te verlenen.

De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en de bijlagen, liggen met ingang van 29 oktober 2009 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8:30 tot 12:00 uur ter inzage en op woensdags van 8:30 tot 16:30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en wethouders, postbus 58, 8800 AB Franeker.

Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij mevrouw A.M. Alma van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380448.

Besluiten college b&w 20-10-2009

Informatie voor derden.
Besluit:

1. In te stemmen met de rapportage Iv3 over het derde kwartaal 2009.
2. De rapportage te voorzien van een betrouwbaarheids-verklaring.

Marap II 2009.
Besluit:

1. Concernmarap II 2009 vast te stellen.

2. Afdelingsmarap II 2009 voor kennisgeving aan te nemen, inclusief de verleende mandaten.

3. De aangegeven finaniele afwijkingen bij begrotingswijziging voor te leggen aan de raad.

4. De als zodanig aangegeven invensteringen definitief af te sluiten.

Bestuursrapportage II 2009.
Besluit:
De Berap conform aan de raad aan te bieden voor de vergadering van 5 november 2009.

Toekenning studiebeurzen Jan Bogstra Sichting.
Besluit:
Akkoord te gaan met het toekennen van studiebeurzen.

Subsidieafrekening Harnehal 2005-2008.
Besluit
De subsidie voor de Harnehal, als bijdrage aan exploitatie en onderhoud, over de periode 2005-2008 definitief vast te stellen op 209.854,47 euro.

Subsidieverordening 2010.
Besluit:

1. In te stemmen met bijgaande Subsidieverordening Franekeradeel 2010.

2. De Raad voor te stellen de Subsidieverordening Franekeradeel 2010 vast te stellen.

Ontslaan, benoemen en herbenoemen leden welstandscommissie Hûs en Hiem.
Besluit:

1. De door het Algemeen Bestuur van Hûs en Hiem voor ontslag voorgedragen leden van de welstandscommissie met ingang van 31 december 2009 te ontslaan.

2. De door het Algemeen Bestuur van Hûs en Hiem voor herbenoeming voorgedragen personen met ingang van 1 januari 2010 te herbenoemen als leden van de welstandscommissie.

3. De door het Algemeen Bestuur van Hûs en Hiem voor benoeming voorgedragen personen met ingang van 1 januari 2010 te benoemen als leden van de welstandscommissie.

Beheerplannen Wegen, Bruggen, Kademuren en Gebouwen. Besluit:

1. In te stemmen met de geaktualiseerde beheerplannen.
2. In te stemmen met raadsvoorstel aan de Raad op 5 november 2009.
3. De raad voor te stellen om de financiele gevolgen voor het regulier onderhoud, zoals opgenomen in de beheerplannen, mee te nemen in de gemeentebrede bezuinigings-taakstelling.

Structuurvisie buitengebied Franekeradeel 2010-2020. Besluit:

1. In te stemmen met de aanpassingen in de structuurvisie op basis van de opmerkingen van de raadscommissie en de ontvangen zienswijzen.

2. In te stemmen met het concept Raadsvoorstel Structuurvisie Buitengebied.

Franeker, 28 oktober 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

.