Provincie Overijssel

Live uitzending Week van de Democratie

Kijk om 11.00 uur live via de website naar het grote debat in de Statenzaal met leerlingen van de Rijksscholengemeenschap Tromp Meesters uit Steenwijk, in het kader van de week van de democratie.

Bekijk het debat online

In het kader van de Nationale Week van de Democratie ontvangen Provinciale Staten van Overijssel op dinsdag 27 oktober een grote groep leerlingen van de Rijksscholengemeenschap Tromp Meesters uit Steenwijk.

De jongeren gaan met leden van Provinciale Staten in debat over nut en noodzaak van de democratie.

Week van de Democratie

Tijdens de Week van de Democratie wordt door het hele land aandacht gevraagd voor de democratie in het dagelijks leven, vrijheidsrechten en de parlementaire democratie. Met als doel: stilstaan bij de essentie, het belang en de bedreigingen van de Nederlandse democratie. Tijdens de Week (van 24 oktober t/m 2 november) vinden in het hele land debatten, colleges, lezingen en discussies plaats over het thema.

Statenleden
Statenleden in Overijssel gaan met de jongeren het debat aan over gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, politieke betrokkenheid en kiesrecht. Het debat staat onder leiding van Statenlid Alice Makkinga (CDA) met medewerking van Mimi van Olphen (GroenLinks), Laura Antuma (CDA), Jannes Bouma (PvdA), en Marjan van de Bent (ChristenUnie). Medewerking wordt verleend door Theatergroep Over schapen Enzo. Over Schapen Enzo betrekt jongeren bij politieke vraagstukken, vanuit verschillende invalshoeken.

Live
Het debat wordt op 27 oktober live uitgezonden van 11.00-12.00 uur en is ook daarna terug te zien op de website van
Provinciale Staten. Uiteraard is iedereen van harte welkom om het debat bij te wonen. Het programma begint om 9.30 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.