Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 oktober 2009

Tweede winkeldief aangehouden

Enschede

Zaterdagavond 17 oktober omstreeks 18.00 uur zag een oplettende getuige twee mannen goederen meenemen zonder deze te betalen in een winkel aan het Schuttersveld in Enschede. De twee mannen werden direct aangehouden door de medewerkers van de winkel. Op een gegeven moment wist het tweetal te vluchten. Een van de verdachten kon direct weer buiten de winkel worden aangehouden. De verdachte, een 35-jarige man uit Nijverdal, werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Een tweede verdachte, een 37-jarige Almeloër werd maandagmiddag 26 oktober in zijn woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009043534)

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Rijssen
Een 30-jarige man uit Hengelo en een 31-jarige man uit Rijssen werden op maandag 26 oktober aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens fietsendiefstal in Rijssen.

Maandagmiddag 26 oktober omstreeks 11.30 uur zag een oplettende getuige twee mannen zich verdacht ophouden bij de fietsenstalling aan de Stationsdwarsweg in Rijssen. Hij sprak surveillerende agenten hierop aan. De politie ging op uitkijk en trof de twee mannen aan die druk bezig waren met slepen van gestolen fietsen. Bij het zien van de politie ging het tweetal ervandoor. Na een korte achtervolging konden de twee mannen, een 30-jarige man uit Hengelo en een 31-jarige man uit Rijssen, worden aangehouden. De mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-010895)

Fietser gewond na aanrijding
Losser
Een 12-jarige jongen uit Enschede raakte maandag 26 oktober gewond tijdens een aanrijding op de Hoofdstraat in Losser. Een 52-jarige automobiliste uit Overdinkel reed op de Gronausestraat en wilde op de rotonde links af richting Overdinkel. Hierbij verleende de automobiliste geen voorrang aan een 12-jarige fietser uit Enschede. De jongen raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009046430)

Drie personen aangehouden voor diefstal koperen leidingen Enschede
Twee 18-jarige mannen en een 19-jarige man, allen woonachtig in Enschede, werden dinsdag 27 oktober omstreeks 00.45 uur aangehouden, omdat zij in het bezit waren van gestolen koperen leidingen. De drie mannen werden opgemerkt door surveillerende agenten en aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek mee genomen naar het politiebureau. (2009046537)

Drie Poolse man aangehouden voor inbraak schuur Almelo
Drie Poolse mannen werden dinsdag 27 oktober aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden in een schuur aan de Plateau en Orangerie in Almelo te hebben ingebroken.

Dinsdagmorgen 27 oktober omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak door drie personen in een schuur aan de Plateau en Orangerie in Almelo. Toen de politie arriveerde waren de inbrekers er vandoor. De politie startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van het politieonderzoek kon omstreeks 03.15 uur een 18-jarige Poolse man worden aangehouden op het Theater in Almelo, die in de auto lag te slapen. In de auto troffen de agenten diverse inbrekers werktuig aan. Omstreeks 08.00 uur zagen surveillerende agenten de andere twee verdachten, een 27-jarige en een 36-jarige man, beiden afkomstig uit Polen, lopen op de Schulpvijver in Almelo. Beiden werden aangehouden. De drie mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009046550)

Automobiliste met nekklachten naar ziekenhuis Enschede
Een 20-jarige Enschedese automobiliste is 26 oktober bij een aanrijding dusdanig gewond geraakt dat zij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

Op maandagmorgen 26 oktober omstreeks 11.45 uur rijdt een 35-jarige automobilist uit Enschede in zijn woonplaats over de Deurningerstraat in de richting van de Hengelosestraat. Ter hoogte van de Raiffeisenstraat wil de 20-jarige Enschedese in haar auto de Deurningerstraat op rijden. Daarbij verleent zij geen voorrang aan 35-jarige. Een aanrijding is het gevolg. Hierbij raakt de 20-jarige gewond en moet per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. (20090446560)