Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ARRESTEERT VIER VERDACHTEN VOOR TIENTALLEN

FIETSENDIEFSTALLEN
De politie van het district Oost heeft vier verdachten aangehouden voor de diefstal en verkoop van zo'n 70 fietsen. Het onderzoek werd gestart nadat de politie ontdekte dat via Marktplaats een groot aantal fietsen van hetzelfde merk werd aangeboden door dezelfde aanbieder.
Na uitgebreid onderzoek en contacten met mensen die de fietsen hadden gekocht, kwam de recherche de verkopers op het spoor. De 24-jarige man en 18-jarige vrouw werden aangehouden in hun woning in Rotterdam-Schiebroek.
In de kelderbox werden twee nieuwe damesfietsen aangetroffen. Er was nog geen aangifte van gedaan, maar nadat via de fietsenzaak de eigenaar werd herleid, bleek dat de fietsen van diefstal afkomstig waren.
Het onderzoek werd voortgezet, wat vorige week resulteerde in de aanhouden van een 18-jarige en een 24-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Zij worden ervan verdacht tientallen fietsen in opdracht van de twee hoofdverdachten te hebben gestolen. De fietsen werden voornamelijk bij de winkelcentra in Rotterdam Oost en in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvreemd. Dit gebeurde met een zogenaamde blanco sleutel waarmee een slot makkelijk geopend kan worden. Daarom adviseert de politie om uw fiets altijd met een tweede slot ergens aan vast te zetten.


* POLITIE NEEMT VIJF HONDEN IN BESLAG
BARENDRECHT - De politie heeft maandagmiddag rond twaalf uur vijf honden in beslag genomen nadat zij een kind en haar moeder hadden gebeten. Agenten kregen een melding dat de honden los liepen in de omgeving van de Stationsstraat en dat zij een 7-jarig meisje hadden gebeten. Toen de agenten daar aankwamen stonden de honden rond het kind op een veldje. De agenten haalden het kind bij de honden vandaan en gaven het over aan omstanders. Daarna hebben de politiemensen, samen met personeel van de Hondenbrigade, de honden gevangen en zijn zij in beslag genomen. Het gaat om zogenaamde 'sledehonden'. De dieren bleken ontsnapt uit een tuin aan de Emmastraat. Het kind is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De honden worden door de Algemene Inspectie Dienst onderworpen aan een agressietest.


* POLITIE HOUDT FIETSENHELER AAN
De politie heeft zaterdagmiddag rond half drie een jongeman aangehouden voor heling.
Agenten zagen een jongeman over de Spinozaweg fietsen. Zij zagen dat er geen sleutel in het slot van de fiets zat. De politiemensen hielden de jongeman staande. Uit onderzoek bleek dat de fiets dezelfde dag gestolen was. De fiets is in beslag genomen. De 15-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERNIELER AAN
BARENDRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over drie een man aangehouden voor het vernielen van een raam.
Agenten die surveilleerden over het Doormanplein begrepen van omstanders dat er binnen in een café een ruzie had plaatsgevonden. Agenten zagen dat de man, die mogelijk betrokken was bij de ruzie, zijn woede bekoelde op een ruit van een kinderdagverblijf. De politiemensen hielden hem aan en hebben de 22-jarige uit Barendrechter overgebracht naar een politiebureau.


* MOEDIGE GETUIGEN HOUDEN VUURWERK BEZITTER AAN

BARENDRECHT - De politie heeft met behulp van een moedige getuige en een politieman in vrije tijd een jongeman aan kunnen houden die vuurwerk in zijn bezit had.
Agenten kregen een melding dat een jongeman staande werd gehouden door een man aangezien hij voornemens was om zwaar vuurwerk af te steken. Toen de politiemensen aankwamen zagen zij dat er twee mannen waren die de jongeman staande hielden. Een van hen is een politieagent. De mannen hoorden luide klappen en zagen grote lichtflitsen. De twee hebben de jongeman op de plaats van afsteken verrast. De jongen wilde het op het lopen zetten maar hij werd ingehaald, waarop hij is aangehouden. Na onderzoek bleek dat het vuurwerk illegaal was. Om deze reden is de 15-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT FIETSENDIEVEN DANKZIJ TIP BUURTPREVENTIE

ROTTERDAM - De politie heeft dit weekend dankzij een tip van Buurtpreventie twee jongens aangehouden kort na een fietsendiefstal.
Rond half drie meldde buurtpreventie dat de jongens een fiets hadden weggenomen vanaf de Kralingse Zoom. De politie stelde op aanwijzingen van buurtpreventie een onderzoek in en arresteerde de verdachten op respectievelijk de Oudedijk en de Willem Ruyslaan. Het tweetal, een 13-jarige Rotterdammer en een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT ACTIE TEGEN OVERLAST
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De politie heeft dit weekend een actie gehouden tegen overlast in Schiedam en Vlaardingen. Hierbij was de aandacht met name gericht op overlast van jongeren, vernielingen en alcohol.
In totaal moesten 1378 bestuurders een blaastest afleggen, 22 mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hoogst gemeten waarde bedroeg 925 ug/l. De politie is met verschillende jongeren in gesprek geweest.
Zes mensen werden aangehouden voor onder meer openbare dronkenschap, baldadigheid(op een fiets springen), poging diefstal bromfiets en belediging. Daarnaast werden voor kleinere overtredingen enkele tientallen bekeuringen geschreven.


* POLITIE HOUDT DRUGSDEALER AAN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagavond rond half acht een man aangehouden voor het verhandelen van drugs. Tijdens een actie tegen drugsoverlast hebben agenten een 25-jarige Rotterdammer aangehouden voor het verkopen van drugs. Politiemensen zagen een drugsdeal plaatsvinden en hebben de verdachte vervolgens aangehouden op de Crooswijkseweg. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT DAME AAN VOOR HET RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagmiddag rond drie uur een vrouw aangehouden die zonder rijbewijs reed. Agenten zagen op de Asserweg een personenauto slingerend door de bocht komen. Ook zag men dat de bijrijder van de auto aan het stuur trok. De politiemensen hebben de auto staande gehouden en de bestuurster om haar rijbewijs gevraagd. Zij kon dat niet tonen omdat zij geen rijbewijs had.
Tevens bleek de bestuurster les te krijgen in de auto van de bijrijder. Hij was niet bevoegd om les te geven. Om die reden heeft de 41-jarige bijrijder uit Rotterdam een bekeuring gehad voor rijonderricht zonder vergunning. De 18-jarige bestuurster uit Rotterdam heeft een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs.


* HONDENMAN HOUDT VERDACHTE AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft maandagochtend rond kwart voor tien een man aangehouden voor het mishandelen van een 27-jarige Rotterdamse bij station Blaak.
Agenten kregen een melding dat er een vrouw mishandeld werd door een man, waarna hij er vandoor ging. Een hondengeleider zag de verdachte lopen op de Hoogstraat waarna hij het op een lopen zette. Op het Hang werd de verdachte aangehouden nadat er gedreigd was om de politiehond in te zette. De 19-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.