Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Naschools programma Hermitage voor Kinderen succes!

26-oktober-2009

Dinsdagmiddag was stadsdeelwethouder Henk Boes van Zuideramstel aanwezig bij de laatste les van het naschools programma Aan het Russische Hof in de Hermitage voor Kinderen.

Portefeuillehoude Henk Boes bij naschools programma in de Hermitage

Twaalf leerlingen uit stadsdeel Zuideramstel en Oud-Zuid hebben op vijf achtereenvolgende dinsdagmiddagen deelgenomen aan dit bijzondere programma. Dit programma is zowel door de kinderen als door de ouders zeer gewaardeerd en zal daarom een vervolg krijgen vanaf januari 2010.

Museum
Het naschools programma is opgestart in samenwerking met stadsdeel Zuideramstel en Welzijn Zuideramstel. Bijzonder is dat de kinderen na school worden opgevangen in een museum en op een speelse manier in aanraking komen met kunst.

Tijdens het bezoek van stadsdeelwethouder Henk Boes lieten de kinderen zien wat ze de afgelopen lessen gemaakt hebben.

De kinderen (van 6 t/m 8 jaar) hebben kennis gemaakt met de pracht en praal van het Russische hofleven. Van schitterende pronkjurken met lange slepen tot met goud bezaaide uniformen.

Vijf lessen
Het naschoolse programma bestaat uit een sessie van vijf lessen: onder andere zijn er een aantal voorbereidende weblessen en een rondleiding door de tentoonstelling.

Ook kunnen de kinderen een aankleedpop vormgeven in de stijl van Russische hofpersonages in een van de ateliers van de Hermitage voor Kinderen. Alle lessen worden begeleid door een beeldend kunstenaar.