Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Kinderdagverblijf krijgt voorschools programma

26-oktober-2009

Stadsdeel Zuideramstel zet stevig in op het ontwikkelen van voorscholen in het stadsdeel, met als uitgangspunt: voorscholen zijn goed voor álle kinderen.

Op voorscholen worden peuters voorbereid op de basisschool en is er spelenderwijs veel aandacht voor taalontwikkeling en sociale vaardigheden. In stadsdeel Zuideramstel is Pompidoe het eerste kinderdagverblijf dat gestart is met een voorschoolprogramma.

Portefeuillehouder Henk Boes: Ik vind het belangrijk dat alle kinderen in Zuideramstel kunnen deelnemen aan een voorschools programma. Daarom zetten wij in op uitbreiding van de voorscholen op kinderdagverblijven. Dat dit aanslaat bewijst kinderdagverblijf Pompidoe. Zij merkt nu al dat ouders hun kinderen speciaal inschrijven omdat het een voorschool is.

Henk Boes leest voor uit Mijn huis, jouw huis
Op donderdag 15 oktober om 15.15 uur las portefeuillehouder Henk Boes voor uit Jouw huis, mijn huis op voorschoolkinderdagverblijf Pompidoe.

In het kader van de Kinderboekenweek bood het stadsdeel het boek Mijn huis, jouw huis aan alle voorschoolpeuters aan. Het boek is samengesteld door het Joods Historisch Museum en bestaat uit verhaaltjes van Annie M.G. Schmidt en tekeningen van Fiep Westendorp. Het bijzondere is dat de verhaaltjes in vier talen, namelijk Nederlands, Engels, Hebreeuw en Arabisch, zijn opgenomen.