Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Inrichting met allure voor oostzijde Europaplein

26-oktober-2009

Het dagelijks bestuur van Zuideramstel heeft ingestemd met het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het oostelijk deel van het Europaplein, tussen Rooseveltlaan, Europaboulevard en President Kennedylaan.

U kunt het voorlopig ontwerp inzien op het stadsdeelkantoor of hieronder downloaden als PDF:


* Voorlopig ontwerp herinrichting Europaplein Oost (6 mb)
* Reactieformulier Inspraak

Zie het origineel

Allure
Voorgesteld wordt om het plein met allure in te richten. Er zal gebruik worden gemaakt van hoogwaardig bestratingsmateriaal, mooi en comfortabel meubilair en aantrekkelijk groen met bomen van een flink formaat. Ook zullen er meer fietsenrekken op het plein komen.

De aanzet voor de herinrichting werd in 2007 gegeven in een, door de VVD Zuideramstel georganiseerde, werkconferentie over de herinrichting van de Europaboulevard. In juni dit jaar konden bewoners hun zienswijze geven op de eerste schetsen. In het voorlopige ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de opmerkingen en suggesties van de bewoners.

Portefeuillehouder Paul Slettenhaar: "Bij de herinrichting van straten en pleinen zetten we in op allure. Het ontwerp van de oostzijde van het Europaplein is hier een goed voorbeeld van. Het plein moet een plek worden waar het goed toeven is."

Inspraaktermijn
De inspraaktermijn voor het voorlopige ontwerp loopt van 14 oktober tot en met 25 november. Ten behoeve van de inspraak organiseert het stadsdeel op 2 november een inloop-informatieavond van 17.00 tot 20.00 uur in het stadsdeelkantoor.