Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


'Home-Start' startklaar

27-oktober-2009

De eerste groep vrijwilligers van Home-Start Zuideramstel staan in de startblokken. Zij hebben afgelopen week de voorbereidende cursus afgerond. Ook de eerste gezinnen hebben zich al gemeld. Dit betekent dat Home-Start Zuideramstel nu echt van start kan gaan. Dat is na een half jaar hard werken natuurlijk een prachtig resultaat.

Wat is Home-Start?
Home-Start is een programma voor opvoedingsondersteuning. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind van 6 jaar of jonger.

Luisterend oor en praktische steun
Het is opvallend hoe positief alle betrokken partijen zijn over Home-Start. Het basisprincipe is eigenlijk heel eenvoudig: ervaren opvoeders bezoeken als vrijwilliger gezinnen met jonge kinderen om hen thuis een helpende hand te geven. Eén keer per week hebben zij dan een luisterend oor en praktische steun.

De relatie die wordt aangegaan is gelijkwaardig. De steun van de vrijwilliger wordt gegeven op basis van de vraag en de ouder houdt zelf de regie. Het blijkt een benaderingswijze waar zowel gezinnen als vrijwilligers zich heel erg prettig bij voelen.

Vrijwilliger worden?
Je kunt je nog steeds aanmelden als vrijwilliger bij Home-Start. De volgende training start op dinsdag 10 november. Neem daarvoor contact op met Helma van Aalderen, 020-4628 410 of 06-3940 0075. Op de websites www.home-start.nl en www.welzijnza.nl vind je meer informatie over Home-Start.