Mooi Lerende Wijkcentra Beste Calibris Leerbedrijf 2009 Welzijn/AG

27/10/2009 14:38

Calibris

Bunnik, 27 oktober 2009

Stichting Mooi Lerende Wijkcentra uit Den Haag is vandaag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2009 in de sector Welzijn/Assisterenden Gezondheidszorg (AG). Dit gebeurde tijdens het Calibris-jaarcongres in Hotel Theater Figi te Zeist. In deze sector waren drie erkende leerbedrijven (bedrijf waar een leerling stage loopt) genomineerd: Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) uit Amsterdam, welzijnsorganisatie PUNT welzijn uit Weert en Stichting Mooi Lerende Wijkcentra uit Den Haag.

Juryvoorzitter Marc van Gerdingen, senior beleidsmedewerker bij de MOgroep, maakte de winnaar bekend en reikte de prijs, een sculptuur, uit. Bovendien ontving de stichting een cheque van 2.000 euro om te besteden aan een onderwijsproject. "Stichting Mooi Lerende Wijkcentra, SAG en PUNT welzijn zijn drie bijzondere leerbedrijven. De jury classificeerde de Stichting Mooi Lerende Wijkcentra als een modelvoorbeeld van samen leren in de praktijk", lichtte Van Gerdingen toe. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit de branche en van Calibris.

Binnen de welzijnswerksector is 'Lerende wijkcentra' een uniek project. Het concept is vernieuwend en complex in zijn uitvoering en organisatie. Aan de basis van alles ligt een sterke visie. Ontschotting en samenwerking staan ten dienste van het leren van het beroep. Stichting Mooi Lerende Wijkcentra geeft op innovatieve wijze invulling aan leren in de praktijk. Zij doet dit in samenwerking met verschillende partners zoals het onderwijs, de gemeente en Calibris.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonder

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.calibris.nl