Pluryn Beste Calibris Leerbedrijf 2009 sector Zorg

27/10/2009 14:39

Calibris

Bunnik, 27 oktober 2009

Gehandicaptenorganisatie Pluryn uit Oosterbeek is vandaag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2009 in de sector Zorg. Dit gebeurde tijdens het Calibris-jaarcongres in Hotel Theater Figi te Zeist. In de sector Zorg waren drie erkende leerbedrijven (bedrijf waar een leerling stage loopt) genomineerd: ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten, Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg (PSW) uit Herten en Pluryn uit Oosterbeek.

Juryvoorzitter Hans Timmerman, senior beleidsmedewerker Arbeidsmarkt/Onderwijs bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), maakte de winnaar bekend en reikte de prijs, een sculptuur, uit. Bovendien ontving Pluryn een cheque van 2.000 euro om te besteden aan een onderwijsproject. "Pluryn, Nij Smellinghe en PSW zijn drie bijzondere leerbedrijven. Voor de jury was doorslaggevend dat Pluryn het leren in de praktijk op een strategisch niveau heeft weten te tillen", zei Timmerman. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit de branche en van Calibris.

Pluryn heeft enkele jaren geleden het streefgetal van maar liefst 15% leerlingen als beleidsuitgangspunt genomen - iets wat de organisatie stap voor stap heeft gerealiseerd. Gelijktijdig investeerde zij in innovatie: samen met andere gehandicaptenzorginstellingen, ROC Rijn IJssel en ROC Nijmegen hebben zij invulling gegeven aan de nieuwe opleiding Maatschappelijke Zorg. Ook heeft Pluryn een eigen instrument ontwikkeld (Beroepshouding) voor de stagebegeleiding en het concept leerafdeling in de gehandicaptenzorg ingevoerd.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.calibris.nl