Stichting Ridderkerk Sport Beste Calibris Leerbedrijf 2009 Sport

27/10/2009 14:39

Calibris

Stichting Ridderkerk Sport (SRS) uit Ridderkerk is vandaag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2009 in de sector Sport. Dit gebeurde tijdens het Calibris-jaarcongres inHotel Theater Figi te Zeist. In deze sector waren twee erkende leerbedrijven (bedrijf waar een leerling stage loopt) genomineerd: SRS uit Ridderkerk en Sportwijzer B.V. uit Eibergen.

Juryvoorzitter Kim Rainger, beleidsmedewerker bij Fit!Vak, maakte de winnaar bekend en reikte de prijs, een sculptuur, uit. Bovendien ontving de stichting een cheque van 2.000 euro om te besteden aan een onderwijsproject. "Stichting Ridderkerk Sport en Sportwijzer zijn bijzondere leerbedrijven, die dicht bij elkaar lagen. Stichting Ridderkerk Sport is een goed voorbeeld van een succesvol leerbedrijf ", lichtte Rainger toe. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit de branche en van Calibris.

Stichting Ridderkerk Sport is een ambitieuze netwerkorganisatie die vanuit een visie werkt. Het leerbedrijf wil iedereen op een laagdrempelige en betaalbare manier laten bewegen. De stichting is op eigen kracht tot een leerafdeling gekomen - een plek waar vmbo-, mbo- en hbo-leerlingen daadwerkelijk leren. SRS scherpt het concept voortdurend aan teneinde optimaal resultaat te bereiken. Mede dankzij de inzet van de stagiairs heeft SRS een prominente plaats binnen de Ridderkerker samenleving gekregen. Er is sprake van een win-win-situatie; voor de gemeente Ridderkerk, voor haar inwoners en voor de stagiairs.

Calibris

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.calibris.nl