Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 27 oktober

Alkmaar, 27-10-2009 o 15.30 uur

Controles nettenschuren

Den Oever, maandag 26 oktober 2009.

De afdeling milieu van de politie heeft de afgelopen weken samen met abtenaren van de gemeente Wieringen controles uitgevoerd bij de zogenaamde nettenschuren aan de Nijverheidsstraat.

In het kader van de milieuwetgeving was onduidelijk wat er in die schuren aan stoffen werd opgeslagen en op wat voor manier. In tijd van twee dagen werden zon 20 loodsen onderzocht. Over het algemeen lagen er spullen voor de visserij goed opgeslagen zoals netten, fuiken en onderhoudsspullen voor de schepen. Enkele ondernemers kregen een brief van de gemeente met een waarschuwing om hun gevaarlijke stoffen, zoals verven, verdunners en oplosmiddelen, beter op te slaan, bijvoorbeeld in een speciale opslagkast.

Tegen één ondernemer werd door de politie een proces-verbaal opgemaakt omdat er olielekkage voor een loods op de openbare weg werd geconstateerd en omdat gevaarlijke stoffen, zoals gasflessen niet juist waren opgeslagen.

Twee afpersers in de dop aangehouden

Midwoud, dinsdag 27 oktober 2009.

Een 14-jarige jongen uit de gemeente Medemblik deed gistermiddag aangifte van een vorm van afpersing door twee jongens uit Midwoud en Oostwoud. Het slachtoffer was eerder al bedreigd en mishandeld door het tweetal en werd nu opnieuw door hen opgewacht op een fietspad tussen Zwaagdijk en Nibbixwoud. Hij werd bedreigd en er werd geld van hem geëist. Omdat hij niets bij zich had kreeg hij de gelegenheid om dat thuis te regelen. Daar werd de politie gebeld.

Agenten hielden vanmorgen de verdachten thuis aan, een 18-jarige jongen uit Midwoud en een 14-jarige jongen uit Oostwoud. Ze zijn beiden in verband met een nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Vrouw gewond na tasjesroof (tevens homepagebericht)

Schagen, dinsdag 27 oktober 2009.

Vanmorgen rond 06.00 uur is een voetgangster op de Thorbeckestraat door een onbekend gebleven man beroofd van haar tas. Ze liep daarbij een snijwondje van een mes in haar gezicht op.

Het 54-jarige slachtoffer was vanaf haar huis te voet op weg naar het treinstation. Vanuit een steeg vlakbij de kruising met de Stationsweg kwam er plotseling een man voor haar staan die met verheven stem in het Nederlands haar schoudertas opeiste. Hij zwaaide daarbij met een mes en probeerde de vrouw te steken. De vrouw begon te gillen en wist de meeste steken te ontwijken. Ze kon echter niet voorkomen dat ze naast enkele beschadigingen aan haar winterjas, ook een sneetje in haar wang en enkele kleine sneetjes op haar hoofd opliep.

De dader ging er hierna met haar bruine damestas met inhoud vandoor. Het slachtoffer werd in eerste instantie opgevangen door een buurtbewoonster die op het gegil was afgekomen. De overvallen vrouw is later aan haar verwondingen behandeld in het ziekenhuis

De dader is weggerend in de richting van de Gedempte Gracht. Hij voldoet aan het volgende signalement: Nederlands sprekende man, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar oud en lengte ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een donkere bivakmuts waardoor zijn huidskleur niet goed te zien was. Voorts had hij een blauwe spijkerbroek aan en een zwarte jas tot over het achterwerk.

De politie in Schagen heeft meteen na deze tasjesroof een onderzoek in de omgeving ingesteld. Daarbij is ondermeer aan krantenjongens gevraagd of zij iets verdachts hebben gezien. Dit heeft nog niets opgeleverd maar het onderzoek wordt voortgezet. De politie roept getuigen op die inlichtingen kunnen verschaffen te bellen met de recherche in Schagen via 0900-8844. Tips via Meld Misdaad Anoniem zijn ook welkom via 0800-7000.

Verwarde man aangehouden

Alkmaar, dinsdag 27 oktober 2009.

Vanmorgen rond 07.00 uur meldde zich een 25-jarige verwarde man uit Almaar bij het politiebureau. Hij wilde aangehouden en ingesloten worden. Toen agenten hem duidelijk maakten dat daar geen reden voor was werd hij kwaad, pakte een geparkeerde fiets en gooide die door een ruit van de toegangsdeur. Hierop werd hij aangehouden en beledigde hij de agenten. Hij zal vanmiddag worden beoordeeld door een arts van de GGZ die bepaald of hij opgenomen dient te worden. De verdachte kreeg wel enkele bekeuringen.

Hardleerse drankrijder

Den Helder, dinsdag 27 oktober 2009.

Vannacht rond 00.45 uur controleerde agenten op de Polderweg een 23-jarige automobilist uit Den Helder op drankgebruik. De man moest mee naar het bureau en blies als beginnend bestuurder 595 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij is al twee maal eerder met de politie in aanraking geweest wegens het rijden met drank op en is toen ook al eens zijn rijbewijs voor een tijd kwijt geweest. Nu werd zijn rijbewijs opnieuw ingenomen.

Drankrijdster

Obdam, dinsdag 27 oktober 2009.

Vannacht rond 02.00 uur werd op de Laan van Meerweijde, een 53-jarige autopmobiliste uit Obdam gecontroleerd op drankgebruik. De vrouw blies aan het bureau ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid: 445 ug/l (tot 220 toegestaan). Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Drankrijder

Sint Pancras, dinsdag 27 oktober 2009.

Vannacht rond 01.30 uur werd op de Bovenweg een 27-jarige automobilist uit Sint Pancras gecontroleerd op drankgebruik. De man blies aan het bureau 375 ug/l terwijl voor hem, als beginnend bestuurder maximaal 890 ug/l is toegestaan. Bij controle bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Naast het proces-verbaal vanwege het drankrijden, kreeg hij ook daar een proces-verbaal voor.