Gemeente Leidschendam-Voorburg


SMS-Alert actief in Leidschendam-Voorburg

27 oktober 2009 - Sinds afgelopen week is SMS-Alert actief in onze gemeente. Inwoners die zijn aangesloten bij deze dienst kunnen actuele sms-berichten van de politie ontvangen als bijvoorbeeld in de wijk een inbreker actief is, een kind vermist wordt of een onbevoegde collectant of andere oplichter aan het werk is. De politie vraagt dan tips en andere bruikbare gegevens meteen door te geven via het speciale telefoonnummer dat in het sms-bericht wordt vermeld. Deze informatie kan dan leiden tot het snel terugvinden van het vermiste kind of de aanhouding van de inbreker door de politie.

Aanmelden
Gemeente en politie zijn partners in veiligheid. U kunt ook een bijdrage leveren aan een veiliger woon- en leefomgeving en de politie een handje helpen. Via SMS-Alert. U kunt zich als inwoner of ondernemer aanmelden voor deze sms-dienst. Dat kan digitaal via www.politie.nl/haaglanden/sms-alert. Beschikt u niet over internet, dan kunt u een aanmeldformulier opvragen bij de relatiebeheerder van SMS-Alert, telefoon (070) 424 33 94.

Incidenten
Met sms-jes is de politie in staat om deelnemers zeer actueel te informeren over incidenten die zich in hun directe omgeving afspelen. De politie verwacht van de deelnemers dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het speciale telefoonnummer dat in het sms-bericht wordt vermeld. Deze informatie kan dan leiden tot een snelle opsporing door de politie. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen zelf voor agent gaan spelen en verdachten opsporen en aanhouden. SMS-Alert is daarnaast ook goed te gebruiken voor verkeerswaarschuwingen of om deelnemers in te lichten over preventiemaatregelen voor als men op vakantie gaat. De politie sms-berichten zijn gratis.