Gemeente Nuenen


Hennepkwekerij ontdekt op Eeneind

Gemeente houdt integrale controle bedrijventerrein Eeneind

Vanuit haar handhavingsprogramma heeft de gemeente Nuenen een integrale handhavingsactie uitgevoerd. Donderdag 27 oktober werd bedrijventerrein Eeneind bezocht door controleurs van gemeente, politie en de brandweer. Elf bedrijven werden gecontroleerd op naleving van de Wet milieubeheer, de Woningwet, het Bouwbesluit en het Gebruiksbesluit.

Â

Er werd een hennepkwekerij met ongeveer 300 planten aangetroffen in één van de bedrijfspanden. Rond 11.30 uur heeft de politie in dat verband de huurder, een 53-jarige man uit Eindhoven, aangehouden. Bij een autobedrijf werden gestolen auto-onderdelen aangetroffen. De 45-jarige eigenaar uit Eindhoven is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Enkele bedrijven hadden niet voldaan aan de meldingsplicht in het kader van de wet Milieubeheer. En tot slot werd er een illegaal bouwwerk aangetroffen en hadden enkele bedrijven de brandveiligheidsvoorzieningen niet op orde.

Â

Diverse constateringen vergen nader onderzoek en opvolging. De gemeente gaat in de toekomst meer van dit soort integrale handhavingsacties houden.