Gemeente Eindhoven


* Collegebesluiten vergadering 27 oktober 2009

Publicatiedatum: 02-11-2009
02-11-2009

Collegebesluiten vergadering 27 oktober 2009

Bijdrage in dekkingstekort voor realisering Muziekcentrum Frits Philips naar het muziekgebouw van de toekomst (EvM - MM)

Het Muziekcentrum voldoet qua interieur, verlichting en technische mogelijkheden niet meer aan de normen van deze tijd op internationaal niveau. Daarom heeft het Muziekcentrum plannen ontwikkeld voor een update project van in totaal EUR10,5 miljoen.

Het Muziekcentrum heeft hiervoor een aanzienlijke bijdrage van in totaal EUR 5,5 miljoen vanuit Europa (Op Zuid) en de Regio (SRE) gerealiseerd. Daarnaast zijn er in de gemeentelijke begroting aanzienlijke vervangingskredieten gereserveerd voor de vervanging van de klimatologisch installatie, technische installatie en de overige werkzaamheden.

Het college heeft besloten een extra bijdrage van EUR 840.000,- beschikbaar te stellen voor de modernisering van de installaties, om te kunnen voldoen aan de wensen van deze tijd. Het geld wordt beschikbaar gesteld onder voorwaarde dat het Muziekcentrum het restantbedrag ad EUR 250.000,- opvangt binnen haar eigen begroting/reserves.

Subsidiebijdrage Go4it (EvM - MF)

Het college heeft besloten een subsidie van maximaal EUR 75.000,- per jaar gedurende drie jaar te verlenen aan de stichting Go4it. Doel van Go4it is het via coaching door vrijwilligers jongeren helpen te ontdekken welke baan of opleiding bij hen past. Go4it is kleinschalig beproefd in twee krachtwijken en heeft zich ontwikkeld tot een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, waarbij bedrijven via het beschikbaar stellen van vrijwilligers coachingstrajecten aan, al dan niet kwetsbare, jongeren worden aangeboden.

In 2007 stelde de gemeente drie wijkactieplannen voor de krachtwijken op. Basis hiervoor was een uitnodiging aan organisaties in de stad om met concrete voorstellen te komen om de gekozen doorbraakthema's in de krachtwijken aan te pakken. Een aantal partijen heeft toen het project Go4it ontwikkeld. Het college ziet in dit project een mooi voorbeeld van maatschappelijk ondernemen.