Tien jaar Taaltelefoon. Uitnodiging voor persconferentie op dinsdag 27 oktober

14/10/2009 17:00

Vlaamse Overheid

De Taaltelefoon viert op dinsdag 27 oktober zijn tiende verjaardag. Naar aanleiding daarvan organiseert de Vlaamse overheid een persconferentie. Die vindt plaats in het Flageygebouw in Brussel, in Studio 5, van 12.30 uur tot 13 uur.

Tijdens de persconferentie zal Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege stilstaan bij de rol en de dienstverlening van de Taaltelefoon. De medewerkers van de Taaltelefoon zullen ter gelegenheid van de verjaardag een nieuwe adviesgids voor helder en correct taalgebruik en efficiënte communicatie voorstellen. De titel daarvan is In duidelijk Nederlands: spreken en schrijven voor iedereen.

Deze persconferentie is een van de activiteiten die in het kader van de VRT Taaldag 2009 worden georganiseerd. Na de persconferentie is er gelegenheid om te lunchen.

Om organisatorische redenen hebben alleen mensen die zich aangemeld hebben, toegang tot het Flageygebouw. Als u zich via een uitnodiging van de VRT al hebt aangemeld voor de Taaldag (als deelnemer of als journalist), hebt u automatisch toegang tot de persconferentie. Als u zich nog niet aangemeld hebt, kunt u uw aanwezigheid melden via de Taaltelefoon (078 15 20 25) of via het mailadres taaltelefoon@vlaanderen.be . U kunt dat doen tot de ochtend van vrijdag 23 oktober, vóór 10 uur.

Het Flageygebouw is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (Heilig Kruisplein, 1050 Brussel; bus 71 vanaf het Centraal Station, bus 38, 59 en 60; tram 81).