Vrije Universiteit Amsterdam

Groot gelijk


* Startdatum: 27-10-2009


* Tijd: 19.00


* Locatie: The Basket, De Boelelaan 1111


* Titel: Groot gelijk: Monarchie in verval!


* Onderdeel: VU Connected


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

Nieuwe serie in samenwerking met De Volkskrant. Iedere maand zoekt een wetenschapper de controverse door een algemeen aanvaarde opvatting onder kritiek te stellen; gevolgd door debat.

Een luxueuze villa in straatarm Mozambique, belastingroutes met een luchtje, Kamervragen over toelages en privileges, de kritiek op de Oranjes is niet van de lucht. Te gast is oranjekenner en historica Daniela Hooghiemstra:
`Prins Willem-Alexander ontloopt de verplichtingen van het Koningshuis, maar claimt wel de voorrechten.'

Volgens Hooghiemstra is het koningshuis niet meer van deze tijd. Is het einde van de Oranjes nabij?

Debatteer mee in Groot Gelijk om 19.00 uur in The Basket VU.

Daniela Hooghiemstra (1967) is historica en journaliste. Als koningshuisdeskundige schreef zij o.a. samen met Dorine Hermans `Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren', waarin zij de koningen Willem I, Willem II en Willem III beschrijven aan de hand van ooggetuigenverslagen.

Maandelijks organiseren VUconnected en De Volkskrant in The Basket op de campus van de Vrije Universiteit het debatprogramma Groot Gelijk. Daar mag en kan er getwijfeld worden aan algemeen gangbare ideeën en meningen.

De presentatie is in handen van Chris Rutenfrans, redacteur van De Volkskrant. Leden van studentenvereniging Bonaparte zullen meedoen aan het debat.

Een samenwerking van VUconnected en De Volkskrant.

Toegang: studenten gratis l Leden VU-Windesheim, lezers Volkskrant en alumni EUR 5,00 l overgen EUR 7,50 l aanmelden gewenst via www.vuconnected.nl l inclusief consumptie.


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam