Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Tien procent van de bevolking lijdt aan rosacea

DermaClinic start cosmetische laser behandelingen

GRONINGEN, 27 oktober 2009 - Naar schatting 10 procent van de bevolking lijdt aan rosacea. Rosacea is een huidaandoening, die vaak samen gaat met veel blozen. Het leidt tot toenemende roodheid in het gezicht en vaak ook pukkeltjes. Rosacea is als ziektebeeld erg onbekend onder de mensen, waardoor velen een adequate behandeling mislopen. De medisch cosmetische kliniek DermaClinic, die recent een hoofdvestiging in Groningen opende, start met laser- en IPL behandelingen voor rosacea.

Rosacea
Rosacea wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, vaak vergezeld door puistjes. Meer vrouwen dan mannen, met name rond de middelbare leeftijd, hebben last van deze huidaandoening. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd. "Het heeft met echte acne echter weinig te maken", aldus dr. Catharina Meijer van DermaClinic. "De rode neus of wangen wordt door de omgeving ten onrechte soms geassocieerd met drankgebruik. En helaas nemen slechts enkelen de stap naar behandeling." De roodheid, rozerood of soms paarsrood, bevindt zich vaak op de wangen, de neuspunt, het midden van het voorhoofd en de kin.

Huidproblemen behandelen met laser- en lichttherapie

Laser- en IPL systemen zenden licht uit waarmee diverse huidproblemen behandeld kunnen worden. Afhankelijk van de gekozen golflengtes, wordt het licht door bepaalde structuren in de huid geabsorbeerd. Zo kan gekozen worden voor golflengtes, die gericht zijn op pigment of voor golflengtes, die gericht zijn op bloedcellen. Op basis van deze wetenschap kunnen diverse huidproblemen zeer gericht behandeld worden met Laser of IPL. DermaClinic gebruikt Laser- en IPL systemen voor behandeling van rosacea en couperose, maar ook voor duurzame ontharing en behandeling van pigmentvlekken.

Cosmetisch arts

De vrouw achter DermaClinic is dr. Catharina Meijer, erkend cosmetisch arts en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dr. Meijer is één van de meest ervaren cosmetische artsen van Nederland en onderscheidt zich door een integrale aanpak van huidverjonging en huidverbetering. Ingrijpende operaties - die onnodige risico's met zich mee kunnen brengen - worden in de kliniek van dr. Meijer niet uitgevoerd. DermaClinic werkt uitsluitend met veilige, niet-permanente producten zoals injectables en peelings die bewezen effectief én veilig zijn.

Over DermaClinic
DermaClinic is een medisch cosmetische kliniek, gericht op huidverjonging en huidverbetering. Haar specialisten bieden een stralend jonge huid en veilige behandelingen. DermaClinic gebruikt alleen erkende medisch cosmetische behandelmethoden die voldoende getest zijn. Om klanten in meerdere delen van het land te kunnen behandelen, werkt DermaClinic samen met regionale partners.


---



Ingezonden persbericht