Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 27 oktober 2009

RAADSVERGADERING
Dinsdag 3 november 2009 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis in Oldebroek. AGENDA

01.
Opening.

02.
Vaststelling van de agenda.

03.
Vaststelling notulen vergadering 29 september 2009.
04.
Ingekomen stukken.

05.
Mondelinge vragen van raadsleden.

06.
Lijst van B-onderwerpen (akkoord zonder bespreking):
-Brief van de heer en mevrouw Kanis te Oldebroek inzake woning­aanpassing (instemming gevraagd met de conceptbeantwoording); - Brief Dienstencentrum G/HVO over de gewijzigde financiering van het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs (voor kennisgeving aannemen); -Wet investeren in jongeren: * vaststelling verordening werkleeraanbod;
* vaststelling toeslagenverordening;

* vaststelling maatregelenverordening;

* cliëntenparticipatie (vaststelling gewijzigde verordening burgerparticipatie (Wet) maatschap­pelijke ondersteuning);

- Woonplaatsnamenbesluit in het kader van de invoering van Basisregistraties voor adressen en gebouwen (BAG) (vaststelling namen woonplaatsen); - Straatnamenbesluit in het kader van de invoering van Basisregistraties voor adressen en gebouwen (BAG) (vaststelling straatnamen);
- Klacht van de heer J.B. Kaiser te Wezep inzake het geen gevolg geven aan het verzoek om onderzoek in te stellen naar belangenverstrengeling van de wethouders van de gemeente Oldebroek (besluiten op advies van de commissie).
07.
Planschadezaak van de heer en mevrouw Van Loon te Oosterwolde (besluiten over aanvraag planschade).
08.
Vaststelling bestemmingsplan 'Noord­einde 2008'.

09.
Notitie positie gemeente Oldebroek in relatie tot ontwikkelingen in overheidsland (instemming gevraagd met de beleidsrichting).
10.
Voorbereiding opstelling gemeentelijke toekomstvisie (instemming gevraagd met de aanpak).
11.
Rekenkamerrapport onderzoek grondbeleid (beschouwing en besluitvorming).
12.
Vaststelling overige begrotingswijzigingen.

13.
Sluiting.

Algemene toelichting op de raadsagenda
De punten op de lijst van B-onderwerpen - de hamerstukken - worden zonder discussie bij hamerslag besloten in de raadsvergadering. Bij de vaststelling van de agenda aan het begin van de vergadering is het mogelijk dat een punt van de B-lijst toch wordt aangemerkt als bespreekpunt.

UITZENDING RAADSVERGADERING
De raadsvergadering is rechtstreeks te volgen via internet. Op de dag van de raadsvergadering vindt u rechts op de startpagina van www.oldebroek.nl een knop 'beluisteren raadsvergadering'. Klikt u daarop, dan komt u direct in het scherm van de geluidsuitzending. Om 19.30 uur begint de vergadering en start de uitzending automatisch.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma 'Rondje Politiek' uit. In de komende weken zijn aan de beurt: Woensdag 28 oktober VVD / PvdA Woensdag 4 november (Dankdag)ChristenUnie / SGP ACTIE OUD PAPIER
Voor het inleveren van oud papier kunt u terecht bij de permanent geplaatste containers van ver-enigingen en instellingen. De permanent geplaatste containers staan op de volgende adressen: 't Loo: Bovenheigraaf 59 (container van de christelijke basisschool 't Loo); Oldebroek: Bovenmolenweg 7 (container van de Eben Haëzerschool). Iedere zaterdag staat er van 09.00 - 12.00 uur een papiercontainer bij De Schakel aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep. Zaterdag 31 oktober wordt er geen oud papier opgehaald. Donderdag 29 oktober staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Regenboog, van Sytzamalaan 5 in Oldebroek. Maandag 2 tot en met donderdag 5 november staat er een container voor oud papier bij de Goede Herderschool, Veluwelaan 8 in Wezep. Maandag 16 november staat er een container voor oud papier bij de Pauluskerk, van Limburg Stirumlaan 18 in Wezep. Donderdag 19 november staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Regenboog, van Sytzamalaan 5 in Oldebroek.